Young elsõ címére figyel

Ashley Young még új lehet a bajnoki címért folyó harc befejezésében, de õ is annyira eltökélt, mint bárki más, hogy idén is az Old Traffordon tartsa a trófeát...


Ez az elsõ részvételed bajnoki címért folyó harcban - milyennek találod?
Ez minden, amire számítottam, sõt még több is. Izgalmas részt venni ebben, különösen a szezon ezen szakaszán. Mindig versenyben voltunk és a pozíció, amiben most vagyunk fantasztikus. Egyesek leírtak már minket, amikor a City néhány pont elõnyre tett szert és a gólarányuk is jobb volt, de jó irányba ment a munkánk és a csapatból mindenki hozzátett ehhez. Megcsináltuk azt, amit minden más United csapat is, a szezon második fele nagyon erõs lett.

Mennyire hasonlít ez arra, amit korábban április és május környékén tapasztaltál?
Ez teljesen más. Korábbi klubjaimnál ez az idõszak arról szólt, hogy megszilárdítsuk helyünket a legjobb hatban vagy épp harcoljunk a Bajnokok Ligája helyért. Címért harcolni teljesen más élmény - az az elvárás, hogy minden meccset nyerni kell. Amikor csatlakoztam, a menedzser azt mondta nekem, ez kihívás lesz, minden meccs egy kihívás lesz, különösen most. De ezért jöttem a Unitedhez - trófeákat nyerni. Ragyogó, hogy itt a lehetõség.

Sokan azt mondják, a fordulat a City öltözõi hangulatának és rosszabb eredményeiknek tudható be, de nem lehet vitatkozni a mi formánkkal sem...
Pontosan. Egész szezonban sokat beszéltek a Cityrõl, miközben mi csak magunkra koncentráltunk és a munkánkkal foglalkoztunk. Újabb fokozatba sikerült kapcsolnunk, teljes mértékben kihasználtuk a lehetõségeket.

Úgy tûnik, a tapasztalt játékosaink segítsége jelenti a különbséget...
Az, hogy olyan játékosok vannak nálunk, mint Giggsy, Scholesy, Rio, Carrick és Evra életbevágóan fontos, különösen a fiatalok számára. Aztán ott a menedzser - pontosan tudja mit és mikor tegyen, mely csapatok ellen milyen más játékot kell játszani.

 


Szereztél már néhány igen fontos gólt - van kedvenced?
[Mosolyog.] Nem vagyok biztos abban, melyik emelkedik ki. Mindig szuper gólt szerezni és elégedett vagyok az eredményességemmel, de nagyobb elégedettséggel tölt el, ha gólpasszt adok. A Norwich ellen Giggsynek adott a favorit. 900. meccsén egy késõi gólt szerzett amivel gyõztünk, fantasztikus volt. Csak meg kell nézni, mindenki hogyan ünnepelt, látszik mit is jelentett ez.

Hogyan értékelnéd a csapat szélsõinek minõségét? Úgy tünik ez egy olyan terület, amiben nagyon erõs a csapat...
Határozottan. Nagy a verseny a posztokért, ami nagyszerû a csapatra nézve, de kis fejfájást ad a menedzsernek. Ha olyan játékosok vannak körülötted, mint Giggsy, Antonio, Nani és Ji, akkor nagyon keményen kell edzeni és ha megkapod a lehetõséget, a csapat javára kell lenned.

 


Valenciára mostanság sokan felfigyelnek. Valóban õ jelenleg a bajnokság legjobb szélsõje?
Egyértelmûen. Nem hiszem, hogy lenne nála jobb szélsõ ebben a szezonban. Olyan, mint egy gõzmozdony, amikor elfut a védõk mellett. Nagyon erõs és ragyogó átadásai vannak. A Blackburn elleni gólja tipikus példája annak, milyen formában is van hetek óta, mióta visszatért.

Mit jelent számodra, ha elsõ szezonodban megnyered a bajnoki címet?
Mindent! Voltak hullámvölgyek a szezon során, de nagyszerû helyzetbe hoztuk magunkat és most azon kell legyünk, hogy befejezzük a munkánkat.
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!