Futballszakértõk a Premier Leaguerõl

A ManUtd.com által felkért szakértõi csoportból a Manchester United-Everton mérkõzés elõtt a The Sun sportújságírója, Neil Custis mondja el véleményét a bajnoksággal kapcsolatban.


Érdekes meglepetésekkel szolgál a futball. Tíz nappal ezelõtt még meg voltam gyõzõdve arról, hogy az idei Premier League cím eldõlt. Most pedig, már nem vagyok ezzel kapcsolatban olyan magabiztos. Vagy mégis?

 
Ahhoz, hogy a Citynek esélye legyen a bajnoki cím megszerzésére az elõttük álló összes mérkõzést meg kellene nyerniük, míg a United 5 pontos elõnyével akár bukhat is egy alkalommal. Tehát a Vörös Ördögök elõnye, 4 mérkõzéssel a finálé elõtt még mindig jelentõs.
 
Az Everton látogatása az Old Traffordon korántsem tekinthetõ eldöntött játszmának. Nem gondolom, hogy az Evertont lehangolta volna a Liverpooltól elszenvedett vereségük a múlt hétvégi FA-kupa találkozón. Inkább határozott játékra számítok tõlük. Ha egy csapat elveszít egy mérkõzést, sokkal nagyobb motivációt ad neki a bizonyítási vágy. Mivel az Everton csak egy ponttal elõzi meg a Liverpoolt a tabellán, mindent el fognak követni azért, hogy a FA-kupában elszenvedett vereség miatt a Premier Leagueban ne tudja megelõzni õket a Liverpool gárdája.
 
Egy korai gól kulcsfontosságú lenne a United számára. Ha az elsõ félidõben sikerülne elõnyt szereznie a Vörös Ördögöknek, akkor szinte biztosra vehetõ, hogy az Old Trafordon megnyerik a meccset. Ha döntetlennel vonulnak az öltözõbe, akkor nagyon izgalmas második félidõre számíthatunk.
 
 
Én úgy gondolom a Unitednek sikerül legyõznie az Evertont és bármi történjék is az Etihadba, az a mérkõzés már nem fog szerepet játszani a bajnoki cím megszerzését illetõen. Mindezek ellenére elmondható, hogy az idei bajnokság rendkívül élvezetes, és izgalmas pillanatokkal halmozott el bennünket.
 
Újságírói szempontból is nagyon sok érdekes fordulat történt a két manchesteri klub versengése alatt, aminek a csúcspontja a Sir Alex és Patrick Vieira között lezajlott szópárbaj volt.
 
De a City házon belüli csatározása is okot adott érdekes fõcímekre. Carlos Tevez visszahívása és Mario Balotelli érdekes húzásai bõséges lehetõségeket adtak a szalagcímek megjelenésére. Bár mindkét játékosnak meggyûlt a baja a klubvezetéssel, de egyértelmûen elmondható, hogy fõszereplõi voltak a kékek versenyének.
 
El kell ismerni, hogy a City hihetetlenül jó teljesítményt nyújtott a szezon elsõ felében. Viszont, ahogyan a United behozta lemaradását, az felülmúlhatatlan. Egészen kivételes teljesítménnyel a hajrában 11 mérkõzésbõl 10 alkalommal sikerült nyerniük, annak ellenére, hogy a Bajnokok Ligájából való kiesésük után sokan úgy gondolták, a Vörös Ördögök nem lesznek képesek megbirkózni a sérülésiválság okozta nehézségekkel. 
 
Elmondhatom, mint manchesteri székhelyû újságírónak, ez volt a legérdekesebb címverseny, amirõl írhattam az elmúlt évek során. Bár kicsi az esélye, hogy a bajnoki cím az utolsó mérkõzésen dõljön el, de még mindig nagy meglepetésekkel szolgálhat az idei bajnokság. Lássuk mi lesz a vége...


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!