Tartalékok: Liverpool 2-2 United

A Manchester United Michael Keane és Jesse Lingard (mindketten jelöltek az év tartalék játékosa címre) góljaival már 2-0-ra vezetett a szünetben, de a Liverpool hazai pályán nagyot küzdve döntetlenre mentette a találkozót.


A hétfõn bajnokká koronázott Vörös Ördögökön a találkozó végefelé a fáradtság jeleit lehetett látni, és miután a 49. percben Michael Ngoo szépíteni tudott, a 91. percben Nathan Eccleston góljával egyenlíteni is sikerült a hazaiaknak.

Szoros elsõ félidõ elején leginkább a korábbi United próbajátékos, Ngoo okozott problémát az esetlen mozgásával. Sam Johnstone azonban nem kapott gólt 45 perc alatt, míg a másik kapuba kétszer is gól született.

Jesse Lingard végzett el szabadrúgást bal szélrõl, melyet alacsonyan lõtt be, a liverpooli védõk nem tudtak menteni, Michael Keane pedig a kapu elõtt bele tudott érni a játékszerbe, így változtatva annak irányát a háló felé, ezzel megszerezve idei ötödik gólját a bajnokságban. Négy perccel a félidõ vége elõtt a szerepek felcserélõdtek. Ezúttal Michael Keane adott egy tökéletes, hosszú ívelést Lingardnak, aki szokásos nyugalommal, magabiztosan lõtte el a labdát Gulácsi Péter mellet, megszerezve a második gólt.

A második félidõ felhõszakadással indult, valamint egy Ngoo góllal. Egy bedobásnál szundikáltak el a vendég védõk és a hosszú lábú csatárnak sikerült beleérnie a labdába, közelrõl kapuba juttatva azt. A Mersey-partiak fogozták támadásaikat, elõbb Suso lövését kellett Johnstonnak a léc fölé tolnia, majd Ngoo fejelt kapu mellé.

A tizenhatos elõterébõl végezhetett el szabadrúgást a United, Davide Petrucci lövése azonban levágódott egy kézrõl - talán Conor Coadyérõl -, ám a játékvezetõ nem ítélt büntetõt, ami hatalmas vitát váltott ki a Vörös Ördögök körében.

A csereként beálló Eccleston lõtt mellé, majd Suso fordult le Ezekiel Fryersrõl, de õ is kihagyta helyzetét.

Davide Petrucci ismét szabadrúgást végezhetett el, veszélyes ívelésérõl nem sokkal maradt le Michael Keane és Tom Thorpe, majd a túlsó kapunál Eccleston került hatalmas helyzetbe, de három perccel a meccs vége elõtt Ngoo beadását végül nagyon rosszul fejelte el. Azonban a 91. percben nem hibázott. Suso labdáját tette kapu elé Emmanuel Mendy, ami túljutott Johnstone kapuson éppen az érkezõ Ecclestone elé, aki kiegyenlített.

Az utolsó pillanatokban három szögletet hajthatott végre a United, Luke Giverin lõtte be a sarokrúgásokat, de csak az egyikbõl alakult ki komolyabb veszély, amikor De Laet fejese ment nem sokkal kapu mellé, megpattanva egy védõ kezén, amiért ismét nem kapott büntetõt Warren Joyce csapata. Nem sikerült ismét vezetéshez jutni, így be kellett érni az egy ponttal.


Barclays Premier Reserve League North
Liverpool 2-2 Manchester United
Kirkby

United: Johnstone - Vermijl(Giverin 88.), M.Keane, De Laet, Fryers - Cole(Fornasier 65.), Thorpe, Tunnicliffe, Lingard(Blackett 92.) - Petrucci - W.Keane
Nem használt cserék: Jacob, Ekangamene.

Gólszerzõ: Ngoo 49', Eccleston 91' illetve M.Keane 26', Lingard 41' 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!