Ferguson: A Cityé nem pünkösdi királyság

Sir Alex Ferguson nagyon nagyra becsüli, hogy a Manchester City újabb és újabb trófeák megszerzéséért fog harcba szállni a jövõben, mert ezzel minden egyes lejátszott rangadójuk egyre izgalmasabb és érdekesebb lesz.


Az elõzõ szezonbeli FA kupa elõdöntõt a két klub közös történetének kulcsmomentumának tartották, de azóta a City 6-1-es Old Traffordon aratott gyõzelme, illetve a United idegenbeli 3-2-es sikere, amellyel kiejtették a címvédõ City-t az FA kupából, újabb és újabb csúcsokat hódítottak meg ebben a kontextusban.

 

Egy olyan mérkõzés elõtt, amelynek senki nem vitatja fontosságát, a menedzser elismerte, hogy a City átvette a Liverpool helyét számukra, mint a United legfõbb riválisa.

 

 

"Mi már hozzászoktunk, hogy fontos mérkõzéseket játszunk a City ellen" - kezdte Sir Alex.

 

"Ez ezután sem fog megszûnni. Nem fognak eltûnni. A pénzügyi hátterük ismeretében még nagyon sok rangadót fogunk velük játszani. Kupadöntõket, elõdöntõket... már eddig is ez volt a jellemzõ. Egyértelmûen itt vannak a nyakunkon."

 

"Emellett, ha folyamatosan megakarunk velünk harcolni a bajnoki címekért - márpedig szerintem mi ott leszünk, hogy ezt megtegyük - akkor az egymás elleni meccseink majdnem olyan fontosak lesznek, mint a Liverpool elleni derbik. Talán nem az érzelmek terén - a Liverpool-United összecsapásokon ezek mindig is túltengtek. De az biztos, hogy fontosságban lekörözi a Liverpool ellenieket, mert a City most a legközvetlenebb riválisunk."

 

"A Manchester City készen áll arra, hogy harcba szálljon velünk a bajnoki címekért folyó harcban. Oda kell figyelnünk arra a csapatra, amely leginkább esélyes arra, hogy megakadályozzon minket az aranyérem megszerzésében."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!