Sir Alex: Nagyon sokat jelent a hétfõi derbi

Sir Alex Ferguson szerint nem lehet kérdéses, hogy a hétfõi rangadó mit jelent a manchesteri futball szurkolóknak.


"Ez jelent mindent" - kezdte a skót menedzser.

 

"Mindent. Kedd reggel munkába menet úgy fogják érezni, hogy ez életük legfontosabb napja. Mindkét szurkolótábornak."

 

"A mi szurkolóink nagy becsben fogják tartani ezt a bajnoki címet [ha a United megnyeri], hiszen igen különleges lenne, ha a legõsibb rivális elõtt nyerhetnénk meg. Ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni."

 

"Ha megkérdezzük bármelyik szurkolót, azt fogja mondani, hogy csak a bajnoki cím megnyerése számít. Számomra ez egy teljesen másik bajnokság."

 

 

A Vörös Ördögök pole pozícióból vághatnak neki a hétfõi nagy rangadónak, három pontos elõnyük birtokában. Három héttel ezelõtt ez a különbség még nyolc egységnyi volt, azonban Sir Alex elmondta, hogy bizonyos szempontból ennek bekövetkezése 'elkerülhetetlen' volt, mert a United mindig nehezebbé teszi a saját dolgát, mint amennyire arra szükség lenne.

 

De a Citynek is megvolt rá bõven a lehetõsége, hogy tetemes elõnyt gyüjtsön be. A szezon elsõ 27 hetébõl 22-n a Kékek álltak a táblázat élén, mielõtt Ferguson legénysége március közepén letaszította õket a trónról. Ezáltal egy fontos kérdés vetõdik fel: akármelyik csapat is végezzen a második helyen a végén, az azon fog lamentálni, hogy vajon hol úszhatott el a bajnoki cím?

 

"Ezzel egyetértek" - tette hozzá Ferguson.

 

"Mindkét csapatnál fenn áll ez a lehetõség. Ha az egyik kikap, azon fognak majd gondolkodni, hogy mi lehetett volna ha."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!