Carrick: Még nincs vége

Michael Carrick a városi derbi elõtt a ManUtd.com-nak adott exkluzív interjújában beszél a Premier League hajrájáról.


Szerinted a városi derbi fogja eldönteni a versenyt a bajnoki címért folyó harcban?
Szerintem nem feltétlen. Bárhogyan is alakuljon a mérkõzés végkifejlete, nem hiszem, hogy százszázalékosan kijelenthetjük, hogy ki nyeri el idén a bajnokság trófeáját. Nyilván kettõnk között fog eldõlni a verseny és jelenleg mi vezetünk három ponttal, de még két mérkõzés vár mindkét csapatra és bármi megtörténhet. Persze hatalmas esélyt jelentene a gyõzelem, de be kell várni az utolsó mérkõzéseket, hogy bajnokot hirdethessünk.
 
Tehát nem vehetünk még semmit biztosra.
Így van. A szezon elején vesztettünk pontokat, majd a második felében hosszú gyõztes sorozat következett, nagy elõnyre tettünk szert. Még soha senki sem játszott pontveszteség nélkül a bajnokságban, így mindig számolni kell ezzel. A nyolcpontos elõnyünk nagyon jó volt arra, hogy a veszteségek ellenére is a tabella élén álljunk a végsõ hajrában. Sokan hajlamosak errõl megfelejtkezni.
 
Az Everton elleni döntetlen nagy csalódás volt a számodra? 
Igen, mindannyian csalódottak voltunk. Szokatlan, hogy az Old Traffordon kétgólos elõnybõl döntetlennel végzõdjön a mérkõzés. De nincs értelme ezen rágódni, tovább kell lépni. Még mindig az élen állunk és csak erre az egy dologra szabad koncentrálnunk. 
 
 
 
Mit vársz a hétfõtõl?
Jó lenne egy korai szikra, akkor sokkal könnyebben menne minden. De nem tudhatjuk, hogyan zajlik majd a találkozó. Jó volna már az elején egy gólt szerezni vagy egy nagy helyzetbe kerülni, az megnyitná az utat. De a lényeg, hogy folyamatosan menjünk elõre, támadjunk és nagy figyelmet fordítsunk a védekezésre is.
 
Tehát szerinted az emberek megfeledkeztek arról, hogy még nincs vége a bajnokságnak?
Igen, úgy tûnik mindenki a mai naptól várja, hogy eldõljön a bajnokság. Persze ez érhetõ, mert ha nyerünk óriási elõnyhöz jutnánk, két meccsel a vége elõtt. A City pedig egy gyõzelemmel a jobb gólarány miatt az élre kerülne, de nem szabad elfelejtenünk, hogy a futball mindig tartogat meglepetéseket. 
 
Hogy érzed, nagy nyomást jelent a városi derbi a játékosokra?
A hajrában egyre nagyobb a feszültség. A címért küzdõ csapatoknál ez egészen más, mint a kiesés ellen küzdõ gárdáknál. A címér folyó kiélezett harc a Unitedet mindig is doppingolta. A játékosokat akaratlanul is nagyobb teljesítményre sarkalja a trófeáért folytatott küzdelem izgalma. Jó helyzetben vagyunk, semmilyen negatív hatást nem gyakorol ránk a verseny izgalma.

Különben is, ahogy már említettem a City elleni mérkõzésre úgy tekintünk, mint az egyik bajnoki mérkõzésre és nem úgy, mint a címet eldöntõ találkozóra. Nyilván gyõzni megyünk, és ha sikerül akkor sem tekintjük még lezártnak a versenyt. Ugyanúgy lépünk pályára, mint a többi találkozón, meg kell nyernünk a meccset, csak erre szabad most koncentrálnunk. 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!