Tartalékok: United 0-0 Blackpool

Anders Lindegaard elsõ szereplését tudhatta maga mögött január óta, egybõl kapott gól nélküli mérkõzést hozott le, ráadásul két büntetõt is hárított a tizenegyesekkel eldõlõ, Blackpool elleni Lancashire Senior Cup elõdöntõben.


Warren Joyce a dán kapus elé egy felforgatott csapatot állított ki olyanokból, akik kölcsönben szerepeltek vagy az akadémiai csapatnál játszottak és végül drámai csata után Anders Lindegaard kivédte Jamie Menagh tizenegyesét, amivel a United jutott a döntõbe.

A vendégek kezdték jobban a találkozót és Gerardo Bruna már az elsõ percben lõtt, ám végül védõrõl a kapu mellé pattant a labda. Roman Bednar nagyszerû helyzetet puskázott el, majd Craig Sutherland lõtt, mely ismét megpattanva a kaput elkerülve hagyta el a játékteret. Lindegaard - aki boka sérülése miatt nem szerepelt az utóbbi idõben - elképesztõen hárított Louis Almond helyzeténél, majd nem sokkal késõbb a vendégek ismét veszélyeztettek, Sutherland tisztán fejelhetett, ám csúnyán elvétette a lehetõséget.

Egészen 33 percbe telt, mire az elsõ United helyzetet feljegyezhettük, ekkor Robbie Brady lõtt fölé, amelyet Joshua Kinggel - akivel együtt a Hullnál volt kölcsönben - való összjátéka elõzõtt meg. Stephen Husband elõtt adódott a félidõ utolsó lehetõsége, de lövését Lindegaard kikísérte az alapvonalon túlra.

A második félidõre Joyce felküldte Bradyt King bellé, ami majdnem négy percen belül kifizetõdõ lépésnek bizonyult. King lövését fantasztikus védéssel hárította Mark Halstead, miután Charni Ekangamene lövésébõl sem lett gól.

John Murphy csapata válaszolt erre, Almond lövését fogta Lindegaard, míg a túlsó kapu elõtt Jack Rudge labdája után King lövése akadt el Halstead lábában, miközben lest jeleztek a vendég védõk, de a partjelzõ továbbot intett.

John Fleck és Almond is kapu mellé lõtt, majd Brady lövését fogta könnyen a Blackpool kapusa, majd az ír játékos ismét helyzetbe került, de azt sem tudta gólra váltani.

Lindegaard védte Almond lövését a hosszabbítás pillanataiban, így a döntetlen azt eredményezte, büntetõkkel dõl el a találkozó. A dán kapus kivédte a Blackpool elsõ lövõjének, Robert Harrisnek a tizenegyesét. King, Reece Brown, Luke Giverin és Brady betalált, ám mivel Scott Wootton kihagyta a tizenegyest, jött a hirtelen halál.

Ekangamene nagy nyugalommal értékesítette a rá maradt büntetõt, a csereként beálló Menagh következett, aki bátran odaállt, hogy elvégezze csapata hatodik tizenegyesét, ám Lindegaard kifogta, ami azt jelentette, a United került a döntõbe, ahol az Accrington Stanley csapatával csapnak össze.


Lancashire Senior Cup, elõdöntõ
Manchester United 0-0 Blackpool (tizenegyesekkel: 5-4)
Moss Lane, 267 nézõ

United: Lindegaard - Vermijl, Wootton, Brown, Giverin - Rudge(Gorre 89.), Fornasier, Hendrie, Ekangamene, Brady - King
Nem használt cserék: Wilkinson, Johnstone, Fletcher.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!