Carrick kerüli a felhajtásokat

Michael Carrick kizárólag Nick Coppacknak, a ManUtd.com munkatársának adott exkluzív interjújában beszélt idei remek formájáról, ráadásul még szembeszállt a kritikusokkal is...


Elõször is, hamarosan jön a United Év játékosa díjátadó. Elmondanád, melyik csapattársad nyûgözött le leginkább ebben a szezonban?
Azt hiszem, Antonio Valencia nagyszerû formába került. Volt pár olyan meccs, amikor megállíthatatlan volt és hihetetlen nehéz idõket éltek át az ellene játszó szélsõ védõk. Jonny Evans kiegyensúlyozott volt, elõlépett és feljebb jutott. Sok éve itt van már, rengeteg tapasztalatot szerzett és ebben az évben zseniális volt. Azt hiszem, Paul Scholes visszatérése is nagy lökést adott mindenkinek. Nagyon felemelõ volt számunkra és igazán jól játszott. Rio is említésre méltó, ahogy Jonnyval játszott együtt. Valószínûleg öt vagy hat játékos is van, aki megérdemli a díjat.

Mit gondolsz a fiatalokról? Milyen benyomásod van az idei szezonjukról?
Nagyszerûek voltak. Azt hiszem, mindez a Fõnöknek köszönhetõ. Amint belépsz ide az ajtón, azonnal beléd sulykolnak dolgokat. Nem azt mondom, hogy minden nap beszél veled valaki errõl, de együtt vagy a csapattal, látod hogyan készülünk fel egy meccsre és hogyan kezeljük a ránk nehezedõ nyomást. Nincs ennél jobb hely, hogy megtanuld ezeket, mint a Manchester United. A fiatal játékosok, akik a klubhoz igazoltak vagy az utánpótlásból kerültek fel, mindannyian hatalmas képességekkel vannak megáldva és a szezon különbözõ pontjain felálltak és kivették részüket. Nem számít, mi történik a szezonban, jobbakká válnak. Az a tapasztalat, amit nyernek idén felbecsülhetetlen lesz és hasznukra válik az elkövetkezendõ években. Persze reméljük, hogy a legjobb tapasztalatot tudjuk átadni nekik minden téren, befejezzük a munkát és megnyerjük a bajnokságot.

Ami igazán lenyûgözõ volt a szezonban az az, ahogy a csapat felállt a csalódások után...
A klub mindig is büszke volt arra, ahogy ezt tesszük. Minden szezonban érnek kudarcok. Ami fontos, hogyan dolgozod fel ezt és jössz vissza belõle. Erõsebbként kell visszajönnöd, ezt sikerült is megcsinálni a legtöbb alkalommal ebben a szezonban.

 


Gondolom egy-két csapattársad rád voksolt az Év játékosa díjnál. Örülsz annak, ahogy ebben a szezonban teljesítettél?
Igen, elégedett vagyok a formámmal, de nem leszek boldog, ha másodikok leszünk a bajnokságban. Egy szezon során vannak jó és rossz idõszakok is, én általánosságban elégedett vagyok a formámmal. De mindez számomra nem az egyéni elismerésrõl szól.

Jó dolog, hogy nem keresed a reflektorfényt. Így kényelmes neked?
Így van rendjén. Minden ami érdekel, hogy a klubért játszam és címeket nyerjünk. Azt akarom, hogy a csapattársak és a menedzser nagyra értékeljenek - õszintén szólva bárki más véleménye lényegtelen. Ha érzem, hogy jól játszom és nyerünk is címeket, akkor ez nagyszerû. Ha a menedzser is úgy érzi, jól játszom és betesz a csapatba, akkor az még jobb. Semmi más nem számít. Hogy õszinte legyek, az emberek véleménye gyakran változik. Az egyik héten te vagy a legnagyobb játékos, a másikon meg eladnának. Nem nagyon kell tudomást szerezni ezekrõl.

Zavar, ha egyesek olyanokat mondanak, hogy 'Michael Carrick visszajött' vagy 'visszatért legjobb formájához'? Vajon valaha voltál ettõl távol?
Nem, nem hiszem. Az elõzõ szezonom is jó volt. Úgy éreztem, jól játszottam. Sokat játszottam Giggsy mellett és úgy vélem, nagyon jól teljesítettünk együtt. Egyesek mondanak ilyeneket, de sosem volt olyan érzésem, hogy vissza kellene csapnom. Megnyertük a bajnokságot és BL döntõsök voltunk, ez számít valamit. Azt hiszem, a rossz idõszak 2010-ben volt nálam, még Dél-Afrikában a világbajnokságon. Nem játszottam jól és Achilles sérülést is összeszedtem, de ettõl eltekintve minden, a Manchester Unitednél töltött szezonommal elégedett voltam.

Egyes kritikusok szerint a 2009-es római Bajnokok Ligája döntõ trauma volt számodra, vagy valami tartós pszichológiai hatást gyakorlot rád...
Könnyû ilyet mondani. Egy odavetett komment volt ez, amire majd mindenki ugrott. De egyáltalán nem ez volt a helyzet. A római döntõ egy olyan mérkõzés volt, ahol nem játszottunk jól - az egész csapat. Csak egy ilyen meccs volt. A meccs elején volt pár lehetõségünk, de nem találtunk be, majd gólt szereztek és nehéznek találtuk a talpraállást ebbõl. Természetes, hogy utána mélyen voltam. Eltarthat egy ideig kimászni ebbõl, mert hatalmas csalódás volt. Ilyen a labdarúgás. Nem játszhatsz mindig a legjobban, olykor nehezebb, mint másoknak. De általánosságban nagyszerû idõszakom volt a Manchester Unitednél és remélem, továbbra is ilyen élvezetes lesz.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!