Parkolj a kapu elé, Sparky!

Adam Marshall, a MUTV riportere bízik abban, hogy Mark Hughes csapatával az Etihadban újraéleszti az Old Traffordon elért hõsi státuszát.


Sparky ugyan is hozzájárult a Manchester United pár drámai gyõzelméhez. Gondoljunk csak 1994-re a Wembleyben, amikor egy gyenge kezdés után részese volt annak a sortûznek ami végleg megadásra kényszerítette a kékek csapatát. A mérkõzés 60-66 és 69. percében Cantona (2) és Sparky góljaival térdre kényszerítették a Chelsea-t a FA-kupa döntõben, melyet a 90. percben McClair kegyelem döfésével 4-0-ra nyert meg a Manchester United. 
 
Vagy, amikor a 90-es FA-kupa döntõ hosszabbításának utolsó percében Hughes góljával egyenlített a United, majd az újrajátszásban megnyerte a kupát. Sõt nem kisebb hõstett fûzõdik Sparky nevéhez, mint a 2-0-ás Európa kupagyõzelem a Barcelona ellen, melynek mindkét gólját Hughes szerezte.  
 
 
Sparky mindig is az az ember volt, aki képes csodát mûvelni. Elég idõs vagyok ahhoz, hogy emlékezzem a játékára és õ egy igazi harcos szellem, aki képes volt nagyon kemény fizikai teljesítményre a nagy pillanatokban. Egyetértek Sir Alexel abban: ha Sparky játszana a QPR élén vasárnap, nehéz helyzetbe kerülne a City az Etihadban. 
 
Sajnos Hughes kaliberû játékossal nem rendelkezik a Rangers, hogy könnyûszerrel megtalálja a rést a City védelmén. A legtöbb amiben reménykedhetünk, hogy Sparky csapata keményen fog védekezni és beparkolnak a QPR buszával a kapu elé.
 
Természetesen a Vörös Ördögöknek gyõzniük kell a Sunderland ellen, csak úgy, mint néhány évvel ezelõtt tették hasonló körülmények között Nani góljával. De láthattunk már olyat is amikor a Chelsea lõtt 8-at az utolsó mérkõzésen a bajnokságban a Wigannek. Tehát még bármi megtörténhet vasárnap.
 
Hughes joggal tekinthetõ a United legendájának, bár pár rajongó szemében megtört Sparky fénye, amikor a Chelsea-hez igazolt. De, ha most elbírnának a Cityvel és döntetlenre kihoznák a meccset, azt hiszem örökre megbocsájtanának neki a United szurkolók.
 
A City eléggé rosszul bánt vele, és Spakyból sosem hiányzott a szenvedély, és ez szép bosszú lenne.
 

Ha Hughes képes csapatába átültetni saját szenvedélyét, akkor talán a QPR okozhatja az idei Premier League legnagyobb meglepetését. Amennyiben ez sikerülne, Sparky biztosan hallaná az Etihadban, az õt éljenzõ Vörös Ördögök hangját a Stadium of Lightból.  


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!