A tartalékok dicsõsége

Sam Johnstone volt a hõse a Barclays Premier Reserve League rájátszás döntõjének, miután a United gólnélküli döntetlennel zárta a kilencven percet az Aston Villával, majd a büntetõknél a kapus hármat is kifogott.


A lehetõségek java a második játékrészben adódott, de a Vörös Ördögöknek be kellett érniük 0-0-val, ami immár a harmadik egymást követõ ilyen eredményük volt. Ez az eredmény azt jelentette, tizenegyes rúgásokkal kellett eldönteni, ki nyeri meg a bajnoki döntõt az Old Traffordon. Johnstone három lenyûgözõ védést is bemutatott ekkor - Samir Carruthers, Danny Johnson és Courtney Cameron büntetõinél -, ezzel pedig a United emelhette magasba a trófeát. A United oldaláról Joshua King kezdte a büntetõket és igen nagy szerencsével értékesítette azt, majd Jesse Lingard és William Keane is belõtte a tizenegyest, ezzel 100%-osan értékesítették a hazaiak a végjáték lövéseit.

 


Az elsõ félidõ mindkét oldalon csalódást okozott szórakozás szempontjából, bár Will Keane megpróbált büntetõt kiharcolni Neil Swarbrick játékvezetõnél, miután Nathan Baker lökte õt el a tizenhatoson belül, ez a próbálkozás azonban nem járt sikerrel. Ryan Tunnicliffe néhány csontokat megrepesztõ becsúszásokkal vétette észre magát, míg Michael Keane lenyûgözõ volt a védelemben, azonban ahogy közeledett a szünet, a Villa egyre többször tudott rést kialakítani a hazai hátsó négyesben.

Michael Drennan lövését védte Sam Johnstone, miután Danny Johnson remek beadása találta meg a csatárt. Samir Carruthers nagy helyzetbe került néhány cselt követõen, de a befejezése nagyon gyengére sikerült. A második félidõ sokkal nyitottabbá vált, köszönhetõen a két hazai cserének - Marnick Vermijl, Robbie Brady - akik a jobb szélen nagyon látványosan játszottak.

Brady kiváló labdát adott Vermijlnek, aki elrobogott a szélen, majd középre játszott, Will Keane azonban nagy helyzetben a kapu mellé lõtt. Brady beadása után is helyzet alakult ki a vendég kapu elõtt, amire a Villa egy Craig Gardner szabadrúgással válaszolt, mely csak centikkel szállt a jobb kapufa mellé. Majd Gardner került óriási ziccerbe, miután Johnsontól kapott labdát, ám képes volt kapu mellé lõni ekkor is.

Jesse Lingard és Will Keane nagyszerû megoldásai után Brady lõtt csúnyán kapu fölé, majd Lingard lövése pattant meg egy védõn és hullott a háló tetejére. Tunnicliffe és King elõtt is lehetõség adódott, míg a másik oldalon Josh Webb kissé kiszorított helyzetbõl csúnyán a lelátóra küldte a játékszert.

Izgalmas utolsó perceket élhetett át mindkét gárda. Elõbb Gardner fejesét mentette hatalmas védéssel Johnstone, majd a középpályás lövését is hárította az utolsó pillanatokban. Erre még reagáltak a hazaiak, Brady ívelt fel a tizenhatos elé egy labdát, amit Lingard úgy vette le, hogy két védõt is becsapott ezzel. Gondolkodás nélkül kapura lõtt, de Benjamin Siegrist a legnagyobb védését bemutatva oldalra tudta ütni a játékszert.

Majd jött a dráma, ami végül a United gyõzelmével zárult, nagyban köszönhetõen Johnstone-nak. Ezzel a gyõzelemmel immár teljes gõzzel a jövõ heti Manchester Senior Cup döntõre készülhet a csapat, amelyet a városi rivális ellen játszanak majd a Vörös Ördögök az Etihadban.

 



Barclays Premier Reserve League, play-off döntõ
Manchester United 0-0 Aston Villa büntetõkkel: 3-1
Old Trafford

United: Johnstone - Fornasier(Vermijl 46.), M.Keane, Wootton, Fryers - Cole, Thorpe(Brady 50.), Tunnicliffe, Petrucci(King 71.), Lingard - W.Keane
Nem használt cserék: Coll, Giverin.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!