Hat ok, amiért a United még bajnok lehet

A lecke fel van adva Sir Alex Fergusonnak, miután olybá tûnik, hogy a Manchester City hosszú idõ után megszerezheti a Premier League bajnoki címét.... de tényleg sikerül nekik?


1. ok: A City mérlege pocsék, holnapi vendégük ellen

A Manchester City ebben a szezonban 49 ponttal gyûjtött többet, mint a Queens Park Rangers, így normális esetben mindenki kényelmes gyõzelmet várhatna az Etihad Stadiumban. Csakhogy legutóbbi kilenc QPR elleni hazai mérkõzésük közül csak kétszer tudtak gyõzni, mind a Maine Roadon, miután az Etihadban még nem találkoztak velük. Legutóbbi három egymás elleni mérkõzésükbõl egyet se nyert meg a City Manchesterben, utoljára például 3-1-re kikapva, amikor a két csapat 2000. márciusában még a másodosztályban vitézkedett. Azon a napon Chris Kiwomya, Gerard Wiekens (öngól) és Mikkel Beck szerezték a QPR góljait.

 

2. ok: A United mérlege remek, holnapi vendéglátójuk ellen

Legutóbbi nyolc mérkõzésébõl hatot megnyert a United holnapi vendéglátjóuk, a Sunderland otthonában, amely mérkõzéseken a hazaiak összesen csak négy gólt tudtak szerezni. Két szezonnal ezelõtt a szezon utolsó idegenbeli meccsén 1-0-ra nyert a Stadium of Lightban a United.

 

3. ok: A Citynek pocsék a mérlege Hughes ellen

A QPR menedzserének kellemes emlékei lehetnek a csapataival az Etihadba tett látogatásokról, ugyanis vendég edzõként még egyszer sem szenvedett vereséget. Emellett Mark Hughes összesen is csak egyszer szenvedett vereséget csapataival a City ellen megvívott tíz mérkõzésébõl, emellett a Blackburnnel és a Fulhammel négy gyõzelem, és öt döntetlen a mérlege. Sparky legutóbbi, 2011. februárjában tett Etihadba látogatásán, amely elsõ visszatérése volt azóta, hogy menesztették a Kékek kispadjáról, értékes 1-1-es döntetlent ért el a Fulhammel, köszönhetõen Damien Duff Mario Balotelli vezetõgóljára adott válaszának.

 

 

4. ok: A Unitednek remek a mérlege O'Neill ellen

A Sunderland menedzsere, Martin O'Neill hétszer kikapott, és csak egyszer tudott döntetlent elérni csapataival az Aston Villa kispadján a United ellen, ráadásul öt rúgott ellen 21 kapott gól szerénykedik ezen meccsek mérlegében.

 

5. ok: A Citynek pocsék a mérlege a zárófordulókban

A Citynek nincsenek túl jó emlékei a szezon zárófordulóival kapcsolatos drámákkal, ugyanis a korábbi szezonok utolsó játéknapján, a legutóbb lejátszott hét mérkõzésükön csak kétszer tudtak gyõzelemmel búcsúzni az idénytõl. Ebben benne foglaltatik a híressé vált hatalmas ruházás, amelyet 2008. májusában kaptak a Middlesbroughtól egy 8-1-es verés képében, amely Sven-Göran Erikkson utolsó mérkõzése volt a City kispadján.

 

6. ok: A Unitednek remek a mérlege a zárófordulókban

A United legutóbbi négy mérkõzését egyaránt megnyerte az elmúlt négy szezon zárófordulójában. Amikor legutóbb, 2007-ben kikaptak a West Hamtõl 1-0-ra, addigra már bajnokok voltak.


Guardian

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!