Sunderland 0-1 Manchester United

A találkozó lefújásakor még bajnoknak tudhatta magát a United, ám a City a hosszabbításban fordított a QPR ellen és begyûjtötte a bajnoki címet.


Hiába nyerte meg a Sunderland elleni utolsó mérkõzését a United, hiába vezetett a QPR a rendes játékidõben a City otthonában, végül mégis a Kékek lettek a bajnokok.

Sir Alex Ferguson meglepetésre Jonny Evansszel a védelemben állt fel a Sunderland ellen. A héten azt nyilatkozta, az északír játékosra mûtét vár, Evans mégis a kezdõben kapott helyet, ahogy Ryan Giggs is, így egy csatáros felállással indult harcba a csapat.

Kezdõcsapatok és cserék:

Sunderland: Mignolet - O'Shea, Turner, Bramble, Bardsley - Gardner, Vaughan, Colback - Campbell, Sessegnon, McClean
Cserék: Bridge, Wickham, Ji, Meyler, Kyrgiakos, Elmohamady, Westwood.

Manchester United: De Gea - Jones, Evans, Ferdinand, Evra - Carrick, Scholes - Valencia, Giggs, Young - Rooney
Cserék: Amos, Rafael, Owen, Berbatov, Park, Hernandez, Nani.

Elképesztõ Premier League szezonon van túl a világ, megírni sem lehetett volna izgalmasabbat, bár United szempontból lehetett volna a befejezés 'hollywoodibb'.

Jól kezdtek a Vörös Ördögök, járatták a labdát, nem hagyták kibontakozni a hazaiakat. Húsz perc telt el a meccsbõl, amikor Jones ívelt kapu elé, ahol érkezett Rooney és közelrõl bólintott a hálóba, ezzel vezetett a United és jelen állás szerint bajnoknak mondhatta magát.

Továbbra is fölényben játszott a csapat, helyzeteket dolgozott ki, míg a Sunderland nem igazán tudott eljutni de Gea kapujáig.

A 30. percben Rooney szabadrúgás után találta el a felsõ lécet, majd egy óriási támadást indított Giggs és Valencia, a szélsõ visszagurított Youngnak, aki kapura lõtt, de sután találta el, így passz lett belõle, ám Rooney is elvétette a labdát, így csak kapu mellé passzolta azt.

A 36. percben volt az elsõ igazán komoly helyzete a hazaiaknak, ekkor Sessegnon ívelt nagyszerûen Campbell elé, ám az egykori United-csatár 10 méterrõl csúnyán kapu mellé tüzelt.

Alig telt el 40 perc, a másik meccsen megszerezte a vezetést a City, az eredmények szünetig nem változtak, ekkor a Kékek voltak közelebb a bajnoki címhez. Azonban a Bolton is vezetett, így a QPR kiesésre állt. A második félidõben hamar meg is fordították ezt a londoniak, ugyanis Cissé góljával kiegyenlített Hughes csapata, megint a United állt közelebb a bajnoki címhez.

Sõt, Young-Giggs kényszerítõ után an angol szélsõ kiválóan ugratta ki Rooneyt, aki azonban hatalmas helyzetben nem tudott újabb gólt szerezni, Mignolt nagyot védett.

Azonban kezdett éledezni a hazai gárda és egyre keményebben nyomtak, míg a Vörös Ördögök leginkább kontrákból próbáltak veszélyeztetni. Ami be is jött, mert így is több helyzetet alakítottak ki Rooneyék, mint Martin O'Neill csapata.

A City meccsen eközben kiállították Joey Bartont, mégis a QPR csodát tett és vezetéshez jutott Jamie Mackie-nek köszönhetõen.

Visszatérve a United meccsre, Scholes kapufa pattant ki mezõnybe Giggshez, aki 16-ról egybõl lõtt, de Mignolet kitolta a léc alól a labdát. A rendes játékidõ utolsó percében Rooney szabadrúgása ismát kapufát ért csak, majd a három perces hosszabbítást követõen Howard Webb lefújta a találkozót.

Nyert a Manchester United és mivel ekkor bár kiegyenlített a City a QPR ellen, még mindig a United tûnt befutónak. Ám a City meccsen még volt két perc, ami sajnos döntõnek bizonyult. Agüero betalált, így 3-2-re nyertek a Kékek, amivel bajnokok lettek.

 



Premier League, 38. forduló
Sunderland 0-1 Manchester United
Stadium of Light, 46452 nézõ

Vezette: Howard Webb

Sunderland: Mignolet - O'Shea(Elmohamady 43.), Turner, Bramble, Bardsley(Bridge 62.) - Gardner, Vaughan(Wickham 74.), Colback - Campbell, Sessegnon, McClean
Nem használt cserék: Ji, Meyler, Kyrgiakos, Westwood.

Manchester United: De Gea - Jones, Evans, Ferdinand, Evra - Carrick, Scholes - Valencia, Giggs, Young(Nani 82.) - Rooney
Nem használt cserék: Amos, Rafael, Owen, Berbatov, Park, Hernandez

Gólszerzõ: Rooney 20'

Sárga lap: Campbell, Bardsley, Turner illetve Jones, Giggs, Scholes


A találkozó legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Paul Scholes

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!