Keane lett a tartalékok legjobbja

Michael Keane lett az Év játékosa a tartalékok között, miután lenyûgözõ központja volt a bajnok United védelmének 2012-ben.


A 19-éves védõ - Will Keane testvére - egyértelmû gyõztese volt a szavazásnak, hiszen a voksok 60%-át kapta meg, megelõzve Jesse Lingardot(24%) és Larnell Cole-t(16%).

Félelem nélküli védekezés mellett a labdával is jól bánik Keane, aki idén a védelem közepén telepedett le Warren Joyce csapatában, míg amikor még idejött, szélsõ védõ volt a posztja.

Ígéretes szezon kezdete lehetõvé tette számára, hogy a Vörös Ördögök elsõ csapatában is bemutatkozhasson, az Aldershot elleni Ligakupa mérkõzésen lépett pályára csereként elõször.

Keane 27 pályára lépést tudhat maga mögött ebben a szezonban, öt gólt szerzett, segítve Joyce csapatát a bajnokság északi csoportjának megnyeréséhez, majd a rájátszás döntõjében való gyõzelemhez.

 


"Meglepõdtem, de nagyon örülök a díjnak" - mondta Keane az MUTV-nek. "Nagyszerû érzés tudni, hogy a szurkolók szavaztak meg, mert õk azok, akik kijönnek és nyomon követnek minket a szezon során."

A gyõztes az elsõ csapatos debütálásáról is mesélt: "Hihetetlen volt. Már maga az, hogy csak elutazok az elsõ csapattal nagyon különleges. De hogy még pályára is léptem, hihetetlen volt. Ez olyasmi, amirõl én és a családom álmodott."

"Most remélem, hogy a felkészülési szezonra is elutazok az elsõ csapattal és ha jól megy, akkor még folytathatnám kölcsönben vagy maradhatnék itt. Természetesen mindez már Sir Alex feladata, hogy eldöntse."

Larnell Cole szerint Michael megérdemelte a díjat, míg Jesse Lingard így reagált: Jó és erõs szezont tudhat maga mögött és a válogatottba is bekerült. Az önbizalma az egekig szökött."



 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!