Lindegaardnak izzadnia kell az Eb-ért

A Manchester United kapusát, Anders Lindegaardot kétségek között hagyta a dán válogatott szövetségi-kapitánya, Morten Olsen, miután nem válogatta be elõzetes keretébe.


Olsen az elõzetesen bejelentett péntek délutáni idõpontra nem tudta megnevezni 23 fõs Európa-bajnokságra készülõ keretét.

 

Ehelyett csak 20 játékost nevezett meg, akik között csak két kapus van, ezzel arra késztetve Anders Lindegaardot, hogy bizonyítsa megfelelõ erõnléti állapotát, ugyanis februárban elszenvedett bokasérülését követõen egyetlen egy felnõtt mérkõzésen sem léphetett pályára.

 

"Megfogjuk vizsgálni Lindegaardot, amint lehetõségünk lesz rá, és csak azt követõen hozzuk meg a döntésünket" - kezdte Olsen riporterek kérdésére sajtókonferenciáján.

 

"Azonban következetesnek kell lennünk, és meg kell tisztelnünk a többi játékost azzal, hogy egy félig sérült játékost nem viszünk ki."

 

Lindegaard azonban reménykedik abban, hogy sikerül bekerülnie a keretbe, ugyanis az utolsó két tartalék bajnokin már a kapuban állhatott, emellett pedig a Harry Gregg emlékmérkõzésen is játszhatott kedden Belfastban.

 

És ami a legfontosabb, a kihagyását figyelmen kívül hagyva, az, hogy elmondása szerint újra jól érzi magát.

 

"Szeretném képviselni hazámat az Európa-bajnokságon" - mondta az MUTV-nek.

 

"Szurkolni fogok a csapatnak, legyek a pályán, a leláton, vagy éppen otthon. De az elmúlt hetekben csak az volt a célom, hogy fitt legyek és ott lehessek. Most azon a ponton vagyok, hogy egészségesnek érzem magam, és készen állok, hogy részt vegyek a tornán."

 

 

Ez a legutóbbi ügy csak tovább erõsíti Lindegaard érzését azzal kapcsolatban, hogy egy igencsak furcsa szezonon van túl.

 

Annak ellenére, hogy a norvég Aalesundtól való érkezése óta folyamatosan azt állítja, hogy nem csak azért jött az Old Traffordra, hogy csak a kispadot melegítse, úgy tûnt David de Gea tavaly nyári Atletico Madridtól való érkezése megpecsételi sorsát, és pontosan arra a sorsra jut, amelyet nem szeretett volna.

 

Azonban De Gea korai bizonytalankodása megnyitotta az utat Lindegaard számára Sir Alex Ferguson kezdõcsapatába, és egy edzésen elszenvedett sérülésig sorozatban hét mérkõzésen hatszor állhatott a kapuban.

 

"Ez egy nagyon furcsa szezon volt" - tette hozzá.

 

"Egyik oldalról rengeteg tiszteletet kaptam. Sikerült a nevemet megismertetni az emberekkel, és mostanra már komolyan vesznek. Ha teljesen objektíven tekintjük, akkor ez volt pályafutásom legnagyszerûbb szezonja, annak ellenére, hogy csak 10 vagy 15 meccsen játszottam."

 

"Ezzel együtt azonban nagyon csalódott voltam a sérülésem és amiatt, hogy mennyi idõt kellett kihagynom. Hihetetlen pocsék érzés volt."

 

Ha esetleg végül kimaradna a 2012-es Európa-bajnokságon részt vevõ dán keretbõl, az azt jelenthetné Lindegaard számára, hogy teljes mértékig kivehetné részét a Manchester United felkészülési szezonjából, amely létfontosságú lehet számára, azt tekintve, hogy David de Gea vélhetõleg a spanyol olimpiai csapattal vesz részt majd a londoni ötkarikás játékokon.

 

"Elsõ számú kapusnak lenni a Manchester Unitednél, olyan dolog, amelyrõl mindig is álmodtam. Ez olyan magabiztosságot tud adni, amelyet eddig csak egy dán ember érezhetett."

 

"Az a célom, hogy mindig ezt érezhessem."

 

"Ameddig lesz rá lehetõségem, addig erre fogok törekedni. Az az életem célja, hogy visszaszerezzem ezt az érzést."

 

Update:

 

Azóta Morten Olsen behívta 23 fõs keretébe Anders Lindegaardot.


TEAMtalk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!