Cleverleyt a Citysek gúnyolódása motiválja

Tom Cleverley alig várja, hogy elhallgattassa a Manchester City szurkolóinak gúnyolódását, miután csapatuk a Manchester Uniteddel szemben megnyerte a Premier League idei bajnoki címét.


A Unitedet eléggé lélekromboló módon csak pillanatok választották el attól, hogy szomszédjuk elõtt megnyerjék a bajnoki címet, miután hiába nyertek a Vörös Ördögök Sunderlandben, a City hazai pályán a hosszabbításban megfordította a QPR elleni meccset, és ezzel 44 év után újra bajnok lett.

 

Tom Cleverley elárulta, a számukra szívszorító pillanatok óta Manchester utcáin folyamatosan gúnyolódás tárgya, és sokan ennél is tovább mennek, ha találkoznak vele.

 

Azonban a 22 éves középpályás kijelentette, hogy ez csak még jobban erõsíteni fogja a United szándékát, hogy a következõ szezonban visszahódítsuk a bajnoki címet.

 

"Egyértelmû, hogy a motiváció nagyon is megvan. Õk a mi szomszédaink, a riválisaink. Azt hiszem semmit nem kell mondanunk, ha a motiváció kerül szóba" - kezdte a saját nevelésû játékos a Daily Starnak.

 

"Jelen pillanatban Manchesterben a futball az egyetlen, és legfontosabb beszédtéma. Ha a bajnokságban a szomszédotok a legnagyobb riválisotok is egyben, akkor ettõl nem lehet elvonatkoztatni."

 

"Kaptunk már néhány szurkálódást a szurkolóktól a város utcáin. Volt néhány 'Man City' kiáltás és egyebek. Ilyenkor össze kell szorítanunk a fogunkat, és lehajtanunk a fejünket, mintha észre se vettük volna õket."

 

"Fáj, de éppen ezért még édesebb érzés lenne, ha a következõ szezonban visszatudnánk hódítani a bajnoki trófeát. Kissé megzavarták ebben a szezonban az utunkat, de éppen ezért kettõzött erõvel fogunk jövõre küzdeni."

 

 

Cleverley, aki a Stadium of Lightban történteket civilben a lelátóról figyelte, elárulta, hogy szívfacsaró érzésben volt része minden Manchester Unitedhez kötõdõ játékosnak, szurkolónak, stábtagnak.

 

"Az, hogy részese lehettem, és tapintható közelségben volt számomra a bajnoki címért folyó harc, egy teljesen új élmény volt számomra" - tette hozzá.

 

"Még soha nem vehettem részt a Premier League bajnoki címéért folyó versengésben. Ez volt életem egyik legõrültebb öt perce, és a végén nagyon csalódott voltam."

 

"Néhány játékostársammal együtt a lelátó egy elkülönített helységébõl néztük a történteket. Egy kis képernyõn pedig a City meccsét néztük. A 90. percben tudtuk, hogy 2-1-re áll a meccs, ekkor mentünk le az öltözõbe, hogy meghallgassuk a menedzserünket a meccset követõen, és mikor úton voltunk, akkor egyenlítettek."

 

"Amikor bementünk a sajtószobába, láttuk, hogy Paul Merson (Sky Sports) teljes extázisban van, mert a City újabb gólt szerzett. Teljesen úgy éreztük, hogy valamit kivájtak a szívünkbõl. Nehéz nap volt. Azelõtt tudtuk az ottani eredményt, mielõtt a pályán lévõ csapattársaim értesültek volna róla. Borzasztó érzés volt. Csapatként teljesen padlót fogtuk az öltözõben."

 

"De ez a fájdalom csak még erõsebbé tesz minket ahhoz, hogy a jövõ évben újra harcba szálljunk a bajnoki címért. Ez egy olyan klub, amely híres arról, hogy képes talpra állni, amikor padlóra kerül. Ezt szeretnénk megvalósítani a következõ szezonban."

 

"Rengeteget kell dolgoznunk a felkészülési idõszakban, hogy biztosan készen álljunk. Ez a klub csupa gyõztesekbõl áll. Elég régóta vagyok itt, hogy tudjam, valami rossz, ha mi nem nyerünk semmit. Jövõre ezt szeretnénk rendbe hozni."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!