Ferguson: A United élére tapasztalat kell

Sir Alex Ferguson kijelentette, utódjának a Manchester United menedzsereként rendelkeznie kell a megfelelõ mennyiségû tapasztalattal a poszt ellátásához.


A skót menedzser, aki szakmájában a világ egyik legsikeresebbje, novemberben elérkezik regnálása 24. évfordulójához az Old Traffordon, azonban továbbra sem ad semmilyen támpontot visszavonulásával kapcsolatban.

 

Az elmúlt hét szinte vitathatatlanul Sir Alex Ferguson Unitedes pályájának legnehezebb idõszaka volt a Wayne Rooney sagának köszönhetõen. Mint ismeretes, Ferguson kedden fedte fel, hogy az angol válogatott játékos közölte vele és a klubbal távozási szándékát, azonban egy váratlan pálfordulást követõen végül új, öt éves szerzõdést kötött.

 

Ferguson úgy érzi, a tapasztalat kulcsfontosságú volt, hogy megtudja oldani ezt a nem éppen kellemes helyzetet, és éppen ezért érzi úgy, hogy egy fiatal menedzser képtelen lenne irányítani ezt a klubot.

 

 

"Nem hiszem, hogy a menedzsereknek itt nehezebb dolga lenne - egyszerûen csak profitálok abból, hogy ilyen régóta itt vagyok" - mondta az edzõlegenda a Sirius XM-nek.

 

"Rengeteg dolog történt már velem itteni edzõsködésem alatt, és voltak idõk, amikor a mostanihoz hasonló helyzeteket kellett átélnem."

 

"Ha a mi klubunknál töltesz be menedzseri pozíciót, olyan minden szempontból erõs embernek kell lenned, aki meg tud birkózni a folyamatosan jelentkezõ problémákkal, és még évek múltán is tartani tudja keménységét."

 

"Õszintén szólva ezért gondolom azt, hogy a Manchester United elindulna a lefelé vezetõ úton, ha egy fiatal menedzsere keze alá kerülne a csapat."

 

"Ehhez a munkához rengeteg tapasztalatra van szükség, és abból is a legmagasabb szinten tapasztaltak számítanak igazán."

 

"Ez még a jövõ zenéje, de jelen pillanatban a klubnál szerzett 24 éves tapasztalatomból sokat profitálunk, úgyhogy szerencsére meg tudunk birkózni az elõttünk magasodó akadályokkal."


 

"A Manchester Unitednél soha, semmin nem lepõdhetsz meg. Mindig történik valami a klub házatáján, és ezek közül mindig akadnak majd problémák."

 

"Azon vitázni sem érdemes, hogy minden egyes lépésünk a címlapra kerül, nagyon nagy nyilvánosság övezi a ténykedésünket, amit az elmúlt héten nagyon nehéz volt például elviselnünk. De az ilyen helyzetekkel meg kell birkózni, és azt hiszem ez nekünk remekül sikerült."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!