Nani félti az angolokat

A portugál válogatott szélsõ Nani reméli, hogy az angol válogatott Wayne Rooney nélkül is továbbjut majd a csoportjából.


Rooneyt a Montenegro elleni találkozón kiállították, ezért nem lehet ott az elsõ két csoportmeccsen, amelyet  Franciaroszág és Svédország ellen játszanak az angolok.
 
Bár az õ helyén Danny Welbeck vagy Andy Carroll fog játszani, de a Manchester Unitedbeli csapattársa Nani szerint, ettõl függetlenül nagyon nehéz lesz pótolni Roy Hogsonnak a kiváló csatárt.
 
A 25 éves középpályás a következõket mondta a The Sunnak: "Rooney egy fantasztikus játékos és biztos vagyok benne, hogy ezen a két találkozón nagyon fog hiányozni az angol válogatottnak, ugyanígy az Unitednek is hiányozna."
 
"Wayne haragszik magára, amiért ki kell hagynia az elsõ két mérkõzést és nem tud segítségére lenni a nemzeti csapatának."
 
"Õszintén remélem, hogy legalább a negyeddöntõben találkozhatunk majd az angolokkal, de ez nem ilyen egyszerû."
 
 
A játékos beszélt még a Hogson keretét ért sérülési hullámról is: "Az angol válogatott helyzete rendkívül nehéz lesz Rooney, Rio Ferdinand, Frank Lampard és Gareth Barry nélkül, mert hozzájuk hasonló játékosok kiesése után nem könnyû megállnia a helyét egyetlen csapatnak sem."
 
"Ezek a játékosok annyira meghatározóak a válogatottjukban, hogy nincs arra garancia, hogy a helyetteseik is képesek lesznek ezt a szintet hozni."
 
"A távollétükben erõsen megkérdõjelezõdik az angol válogatott teljesítménye az Európa-bajnokságon. Angliában is az jelenti az egyik legnagyobb veszélyt, ha a csapatokat a sérülések tizedelik."
 
Viszont Naninak is megvannak a maga problémái, hiszen a B-csoportban szereplõ Portugáliának is meg kell találnia a módját, hogy az elõzõ Európa-bajnokság favoritjával, Németországgal és a 2010-es VB második helyezettjével, Hollandiával kell majd szembe nézniük, ha tovább akarnak jutni a csoportból.
 
De úgy hiszi, hogy a válogatottja mégis jobb helyzetben van, mint Anglia és akár egy nagyon jó eredményt is elérhetnek ezen a nyáron.
 
 
Nani hozzátette: "Az angolok Franciaország ellen lépnek pályára elõször, ami nagyon veszélyes."
 
"Mindkét csapatnak szüksége lesz a gyõzelemre, mert az ott kialakult végeredmény nagyban rá fogja nyomni a bélyegét arra a csoportra."
 
"A vesztes félt sok kritika éri majd, amivel még nagyobb nyomás nehezedik a játékosokra a következõ meccseken."
 
"Az emberek mindenhol Spanyolországot, Németországot és Hollandiát kiálltják ki nagy esélyesként, de portugálok megpróbálnak majd meglepetést okozni az Európa-bajnokságon."
 
"Ha mindig csak a következõ találkozó megnyerésére összpontosítunk, akkor jó úton fogunk haladni."
 
 
 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!