Young: Én nem vagyok csaló

Ashley Young az Euro 2012-re megérkezve sajtótájékoztatón reagál az õt ért vádakra, továbbá beszél saját tapasztalatairól a labdarúgókat ért rasszista megnyilvánulásokkal kapcsolatban és terveirõl az angol válogatottban.


Youngot az elmúlt szezonban több kritika is érte azzal kapcsolatban, ahogyan büntetõ rúgásokhoz juttatta csapatát a bajnokságban. A hírek szerint az Aston Villa elleni találkozó után Sir Alex is elbeszélgetett a játékossal. Young is megerõsítette, hogy a mérkõzés után négyszemközt valóban beszélt Fergusonnal, viszont elmondta azt is, hogy semmilyen fenyítésben nem részesült az edzõtõl, de a megbeszélés részleteit nem árulta el. Young a következõket mondta az esettel kapcsolatban:
 
"Én nem vagyok csaló. A játékvezetõ közvetlen közel állt, õ szabálytalanságot észlelt és büntetõt adott. Nem tudok ezzel kapcsolatban többet mondani és nem is szeretnék most már ezzel foglalkozni."
 
Young ragaszkodik ahhoz, hogy ez az incidens nincs kihatással rá a továbbiakban, és jelenpillanatban csak az elõtte álló szereplésre szeretne koncentrálni az Euro 2012 mérkõzésein. A korábbi Aston Villa szélsõ a hétfõi nyitómérkõzésen a franciák ellen meglehet, hogy középcsatárként fog pályára lépni Wayne Rooneyt helyettesítve, aki eltiltás miatt nem szerepelhet a bajnokság elsõ két találkozóján.
 
Rooneyt már régóta Anglia talizmánjának tekinti a közvélemény, de Young rohamos ütemben halad a válogatott legeredményesebb játékosa cím felé, mivel az utóbbi 7 válogatott mérkõzésen 5 góllal sikerült hozzájárulnia a nemzeti tizenegy sikereihez.
 
"Jól érzem magam a válogatottbeli szerepkörömben és remélem még sok góllal hozzájárulhatok majd Anglia sikereihez" - mondta Young.
 
"Sokat beszéltünk arról a felkészülés során, hogy mit várnak el tõlem csatárként, és én megpróbálok maximálisan megfelelni a feladatnak. Igaz, hogy Rooney hiányában most nagy hangsúly került rám, de engem ez nem zavar, mert a kihívások mindig is inspirálóak voltak a számomra. Ha erõsödnek irányomban az elvárások, attól én is erõsebbnek érzem magam."
 
"Áttörni az ellenfél védelmét és gólt szerezni, a legjobb érzés a világon. Most ez a feladatom és én ezt szeretem a legjobban csinálni, ez az ami inspirál."
 
Pontosan ez az, amit Rooney is tett az Euro 2004-es versenyen nyolc évvel ezelõtt, és Young reméli, hogy hasonlóan eredményes lehet majd, mint csapattársa. A játékos elmondta, hogy Rooney hasznos tanácsokkal látta el a mérkõzések elõtt.  
 
"Rooney mindig kész jó tanácsokkal ellátni társait, és én mindig el is fogadom egy tapasztaltabb játékos véleményét."
 
Young kezdõként léphetett pályára Roy Hodgson csapatában mindkét barátságos mérkõzésen, Norvégia és Belgium ellen egyaránt.
 
"Lõttem egy gólt Norvégia ellen és adtam egy gólpasszt Hollandia ellen. Remélem hétfõn ismét szerephez juthatok és jó teljesítményt sikerül majd produkálnom."
 
Youn Norvégia elleni gólja hasonlóan szép lövés volt, mint Paul Gascoigne Euro 96-os találata.
 
 
"Fantasztikus érzést gólt szerezni hazám számára, képes lennék errõl a nap 24 órájában beszélni. Szeretném az elkövetkezendõ években elérni, hogy egyszer majd hozzám hasonlítsanak egy fiatal játékost."
 
Young bevallja, hogy nem tudott várni hétfõig, mikor csapatával nyitómérkõzésükön felveszik a versenyt Franciaország ellen és elmondta, hogy mind a lengyel-görög, mind pedig az orosz-cseh mérkõzést figyelemmel követte, annak ellenére, hogy Hodgson kérte, csak a franciák elleni mérkõzésre koncentráljanak a játékosok. Young viszont elmondta, hogy csapattársaival követték a pénteki televíziós eseményeket az Euro 2012-rõl.
 
"Nagyon izgalmas mérkõzések voltak, éreztem ahogy az adrenalinszint megnövekszik a szervezetemben. Alig várom, hogy hétfõ legyen. A felkészülés mindkét mérkõzését megnyertük. Remélem hasonló jó teljesítményre leszünk képesek a továbbiakban is. Fontos, hogy úgy lépjünk pályára, sikerülni fog. Így most is biztos vagyok abban, hogy meglesz a gyõzelem. A csapat tele van bizalommal. Három kemény játék van elõttünk, de ha sikerül eddigi formánkat hozni, nem lehet baj és meg tudjuk csinálni."
 
Az angliai elõkészületeket már beárnyékolta a 81-szeres Rio Ferdinand válogatottból való kihagyása körül kialakult vita. Young csapattársa csalódott nyilatkozatában a napokban elmondta, hogy úgy érzi, ezzel befejezõdött pályafutása az angol válogatottban. Ashley viszont állítja, hogy Ferdinadnak még helye van a nemzeti tizenegyben.
 
"Õ egy igazán fantasztikus játékos, akire szüksége van Angliának. Rio még nem vonulhat vissza a válogatottból."
 
A játékos õszintén beszélt arról is, hogy már 11 évesen szembesült a rasszizmussal és megtanulta, hogyan kell blokkolnia a személyét ért bántalmakat. Még most is tisztán emlékszik mi volt a legbántóbb sértés, ami gyerekkorában érte.
 
"Én 11 éves voltam, amikor elõször ért rasszista bántalmazás a pályán, az ellenfél játékosától" - emlékezett vissza.
 
"Bármilyen korú legyen is az ember az ilyen megjegyzések mindig fájdalmasan érintik, de gyerekként sokkal nehezebb feldolgozni ezt. Emlékszem, úgy tettem mintha nem is hallottam volna, elfordultam és dühömben lõttem két gólt."
 
Sajnos könnyen megtörténhet, hogy a lengyel-ukrán szervezésû Európa bajnokságon szembesülhetnek a játékosok a közönség soraiból is hasonló jellegû rasszista megnyilvánulásokkal, de Young elmondja, hogy már megtanulta hogyan kell kezelni a dolgot. 
 
"Felül kell emelkedni az ilyen emberek megjegyzésein és a játékunkkal bizonyítani, hogy nem vagyunk kevesebbek, mint bármely más ember a világon."
 
Az európai labdarúgás irányító testület már utasította a játékvezetõket, hogy idejében állítsák meg az esetleges rasszista megnyilvánulásokat és szükség esetén azonnali kiállítással éljenek, ha ilyesfajta reakciókat észlelnek a pályán.   
 
A lengyel-ukrán közös rendezésû versenysorozatra a rasszista fenyegetések miatt többek között Theo Walcott és Alex-Oxlade Chamberlain családja is visszamondta kiutazását a versenyre. 
 
A UEFA tegnap elismerte, a holland játékosok a szerdai edzésrõl hazatérve ki voltak téve egyes szurkolók "majom énekének" és a Cseh Köztársaság védõ játékosát, Theodor Gebre Selassiet is hasonló visszaélések érték tegnap este. Arra a kérdésre, hogy Young számít-e hasonló incidensre, a játékos a következõképpen válaszolt.
 
"Ki tudja? De remélem nem. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan születnek valamilyen szankciók ennek  visszaszorítására. Nem lehet szemet hunyni a rasszizmus felett, és a nemzetközi futballban a UEFA feladata, hogy megoldja ezt a kérdést."
 
Források: football365.com, teamtalk.com, yahoo.com 
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!