Riora még számít a válogatott

Roy Hodgson beszélt Rio Ferdinanddal és biztosította arról, hogy válogatottbeli szereplése még nem ért véget.


A 33 éves védõ teljes mértékben hanyagolva volt a 2012-es EB-re készülõ csapatból. Az újdonsült szövetségi kapitány inkább számít Martin Kellyre, mint Ferdinandra, amire a United játékosa azt nyilatkozta, hogy véleménye szerint nagyon messze került a 100. mérkõzést jelentõ mérföldkõtõl az angol válogatotton belül.

 

Nem rég azonban egy exkluzív interjúban nyilatkozott Hodgson: "Rionak nincs oka aggodalomra."

 

"Ameddig pályán lesz és játszik is, én figyelni fogom."

 

Ferdinand jelenleg 81 válogatottságnál jár, de a tornáról való mellõzése kételyeket ébresztett az emberekben.

 

 

Miután Gary Cahill sérülés miatt visszalépett, mindenki arra számított, hogy megtörik a jég és Rio mégis utazik Ukrajnába, de sokak meglepetésére Hodgson inkább a Liverpool fiatal védõjét hívta be helyettesíteni.

 

Ezek után nem csoda, hogy Jamie Moralee, Ferdinand ügynöke azzal vádolta Royt, hogy ezzel a játékos tiszteletben tartásának hiányát tanúsította. Erre Hodgson ezt válaszolta: "Az én tiszteletem sokkal többet jelent, mintsem annyiban merüljön ki, hogy behívom-e a keretbe helyettesíteni."

 

"Az egyetlen kétségbeejtõ tényezõ az lenne, hogy ez az eset teljesen eltorzította a válogatott képét. A legfontosabb most az, hogy hétfõn egy igen nehéz mérkõzésünk van Franciaország ellen." (azóta már második meccsüket is lejátszották az EB-n a háromoroszlánosok - a szerk.)

 

"Én komolyan hiszek abban, hogy rengeteg olyan angol szurkoló van, akiket jobban érdekel a meccsek kimenetele és az Euro-n való szereplése a csapatnak, mint az, hogy kiket kellett volna kihívjak a jelenlegi játékosok helyett."

 

 

Korábban Ferdinand már lenyilatkozta, hogy õ soha nem fog visszavonulni a válogatottságtól, de hozzátette: "Ha most nem kerülök be a keretbe, fõleg úgy, hogy sérülések súlytják a keretet, kicsi annak a valószínûsége, hogy a jövõben számítani fognak rám."

 

Anglia kapitánya, Steven Gerrard véleménye szerint liverpooli társa, a 22 éves Kelly megérdemelten jutott ki a válogatottal a 2012-es Euro-ra annak ellenére, hogy jelenleg csak két percet játszott felnõtt válogatott szinten.

 

"Martin nem úgy jött, mint Rio cseréje, hanem úgy, mint Glen Johnson cseréje a jobb szélsõvédõ posztra" – mondta Gerrard a BBC Sport-nak. "Õ egy jó játékos és megérdemli azt, hogy itt legyen velünk a tornán."


BBC Sport

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!