Naniék a legjobb nyolc között

Nani lett a Manchester United játékosai közül az elsõ, aki már az idei Európa-bajnokság negyeddöntõiben tudhatja magát, miután Portugália tegnap este 2-1 arányban legyõzte Hollandiát.


A Vörös Ördögök 17-ese - a válogatottban is ezzel a számmal szerepel - 17 perccel a mérkõzés vége elõtt megszerzett gyõztes találat elõkészítésében jeleskedett, gólpasszával korábbi manchesteri csapattársát, Cristiano Ronaldot hozta helyzetbe. Egy villámgyors kontratámadást vezettek a portugálok, Nani a szélen kapta a labdát, majd tette be Gregory van der Wiel mögé az érkezõ Real Madrid-sztárnak, aki Marten Stekelenburg mellett lõtt kapuba. Az ezt megelõzõ támadás során a holland kapus Ronaldo centerezése után nagyot mentve hárította Nani 5 méterrõl leadott lövését.

Ronaldo szerezte a portugálok mindkét találatát, az elsõ félidõben egyenlített még azt követõen, hogy a Tottenham középpályása, Rafael van der Vaart korán megszerezte a vezetést a nulla pontos Hollandiának. Mindkét játékos még a kapufát is eltalálta a meccs végén, Paolo Bento pedig az utolsó percek elõtt lecserélte Nanit, egy kis plusz pihenõt adva neki.

 


Ezzel a gyõzelemmel Naniék a B csoport második helyén végeztek, így a csehek lesznek az ellenfeleik a legjobb nyolc között. A csoportgyõztes németek a görögökkel játszanak majd, miután harmadik csoportmeccsükön is diadalmaskodni tudtak. A dánok felett aratott 2-1-es gyõzelem alkalmával Lars Bender és az arsenalos Lukas Podolski - 100. válogatottságát ünnepelve - szerezték a német gólokat, miközben a dánoknál a United kapusa, Anders Lindegaard ismét csak a padon foglalt helyet.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!