Mexikói veterán ajánlotta Hernandezt a Unitednek

A Manchester United drukkerei hálásak lehetnek az egykori mexikói válogatott játékosnak, Marco Garcesnek, hogy felhívta a klub figyelmét Javier Hernandezre.


Garces beszélt a United játékosmegfigyelõinek fõnökével, Jim Lawlorral 2009 szeptemberében, és mesélt neki egy Javier Hernandez nevû ígéretes  fiatal tehetségrõl. A két fél barátsága egészen az egyetemig nyúlik vissza, mindketten a Liverpooli John Moores Egyetem Sporttudományi Karán diplomáztak.

 

Lawlor elõször decemberben küldte egyik megfigyelõjét Mexikóba, hogy felmérje Hernandez képességeit, mielõtt átrepülte volna az óceánt, hogy február és március között 3 héten át saját maga is alaposan szemügyre vegye.

 

 

Lawlor kedvezõ jelentésének köszönhetõen vásárolta meg Ferguson 7 millió fontért a Guadalajara ifjú csatárt. A tárgyalások gyorsan és titokban zajlottak le, nem sokkal az után, hogy kiderült, Hernandez bekerült a mexikói válogatott VB keretébe és lépni kell, mielõtt késõ lesz.

 

Hernandez a United elsõ mexikói játékosa, bizonyságot szolgáltatva Jim Lawlor szavainak, hogy hatalmas hálózatot mûködtet és a világ minden táján vannak kapcsolatai és játékosmegfigyelõi.

 

„Nekünk van a legtöbb megfigyelõnk az Egyesült Királyságban, de a játékosok a világ bármely tájáról érkezhetnek. Nézzék csak meg, a világ legjobb játékosai közül hányan származnak kicsi afrikai országokból. Szóval aktívnak kell lennünk és mindig nyitott szemmel kell járnunk.” – mondta a Mirrornak.

 

„Azért van nekünk a világ egyik legnagyobb megfigyelõ hálózata, mert a legjobb játékosokat kell megtalálnunk, és ez úgy nem lenne lehetséges, ha csak 1 országot figyelnénk. Kiterjedt hálózatunk van, ami egyre csak növekszik, és remélhetõleg hozzásegít minket a világ legjobb játékosainak megtalálásához.”

 

tribalfootball

 


tribalfootball

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!