Anglia ismét tizenegyes párbajban esett ki

Anglia túlságosan is ismerõs kiesése a negyeddöntõbõl azt jelenti, hogy a Manchester Unitednek már csak egy játékosa maradt az Euro 2012 versenyében.


Wayne Rooney, Danny Welbeck, Ashley Young és Phil Jones is visszatérnek az Old Traffordra, miután Roy Hodgson csapata büntetõpárbajban 4-2-re elveszítette az olaszok elleni találkozót. Így már csak egy Vörös Ördög maradt versenyben, mégpedig Nani Portugália színeiben.
 
Az olaszok végül a hosszabbítást követõ 0-0-ás döntetlen után büntetõrúgásokkal tudták legyõzni a háromoroszlános csapatot. Tizenegyesekkel elveszíteni egy találkozót mindig nagyon kegyetlen dolog, különösen annak a játékosnak, aki kihagyja a büntetõt. Jelen esetben a United szélsõje, Ashley Young hibázott elõször akkor, amikor 3-2-re vezethetett volna Anglia.
 
Rooney és Welbeck remek összhangban tudott játszani, hozzájuk néha csatlakozott Young is. A 14. percben Glen Johnson beadását jobbról, Abatét megelõzve elérte Rooney, de a védõ veszélyes mentési kísérletének következtében Anglia ásza a kapu fölé fejelte a labdát. A 21. percben Pirlo baloldali szögletét Welbeck bólintotta ki, felszabadítva az angol kaput, majd a 32. percben kapott Rooneytól egy remek sarkazást, azonban 17 méterrõl fölé lõtte.  
 
 
Az elsõ félidõ nagyon izgalmasan alakult, pörögtek az események, de nem született egyik oldalról sem találat. A második félidõ is hasonlóan zajlott, bár a tempó egy kicsit alábbhagyott mindkét csapatnál. Young keményen küzdött, elõbb Abatével fejelt össze, majd Barzagli gyûrte le, amiért sárga lapot is kapott az olasz játékos. Welbecket a 60. percben Andy Carroll váltotta, de nem igazán tudott többet adni az angolok játékához, kivéve amikor a 93. percben Rooneynak visszafejelte a labdát, akinek majdnem sikerült megismételnie a City elleni ollózós gólját, de sajnos most a kapu felett szállt el lövése. Bár a második félidõben az olaszok jobban uralták a támadásokat, maradt a 0-0.
 
 
A hosszabbítás egyetlen jelentõs eseménye az volt, amikor az olaszok találatát les miatt nem adta meg a bíró, így maradt a döntetlen és Anglia ismét abba a helyzetbe került, hogy büntetõrúgásokkal kellett eldönteni a továbbjutást.
 
Balotelli kezdte a büntetõket és be is talált, majd a jobb alsóba lõtte Gerrard is, 1-1. Montolivo kihagyta, Rooney viszont betalált, így vezettek az angolok 2-1-re, majd Pirlo gólja után következett Young, aki a felsõ kapufát találta el, így újra döntetlen alakult ki. Ezután Ashley Cole is kihagyta, Diamanti viszont a kapu közepébe gurított és megszületett a 2-4-es végeredmény, mellyel az olaszok jutottak tovább.
 

A United védõje, Rio Ferdinand távolról szurkolhatott csak Angliának, de együttérzését fejezte ki a Twitteren, amiért ismét büntetõkkel kellet eldõlnie a találkozónak. "Ó, már megint büntetõk! Szegény srácok."   

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!