Büntetõkkel estek ki Naniék

Nani pályafutása legnagyobb válogatott mérkõzése csalódással ért véget szerda este, hiszen Portugália a 2012-es Európa-bajnokság elõdöntõjében alulmaradt Spanyolországgal szemben.


Nani ugyanazon ment át, mint csapattársai az angol válogatottban a negyeddöntõk során, ugyanis ez a találkozó is gólnélküli 120 perccel zárult, majd tizenegyes párbajban 4-2-re maradtak alul a luzitánok. Mint Wayne Rooney, úgy a United szélsõje is belõtte saját büntetõjét, de utána csak tehetetlenül nézte, ahogy társa - jelen esetben Bruno Alves - a felsõ lécet találta telibe, mely a kieséshez vezetett.

Mindkét csapat csupán egyszer találta el a kaput a rendes játékidõ során. A spanyolok a Sevilla csatárával - Alvaro Negredoval - álltak fel, akit késõbb Cesc Fabregas váltott, míg a portugáloknál a második számú támadó, Hugo Almeida kezdett. A donyecki stadion gyepén leginkább a védekezés volt jellemzõ, miközben Nani a jobb szélen Jordi Albával volt kénytelen küzdeni.

A kilencven perc letelte után a portugálok elõtt óriási esély adódott, hogy elkerüljék a hosszabbítást, de egy kivédekezett szabadrúgás utáni kontratámadás végén Cristiano Ronaldo balról leadott lövése csúnyán kapu fölé szállt, megmentve a spanyolokat a kieséstõl.

A címvédõ a hosszabbítás elsõ felében majdnem megszerezte a vezetést. A csereként beálló Pedro és Alba játszottak össze, majd a kapu torkában Andres Iniesta elõtt adódott hatalmas lehetõség, Rui Patrício azonban elképesztõ védéssel hárított. Ez a védés mindent elmondott a portugál kapus koncentrációjáról, akinek addig meglepõen kevés dolga akadt. Patríció még Jesus Navas lehetõségét is annulálta, így a feljavuló spanyoloknak nem sikerült bevenniük az ellenfél kapuját.

Ezzel már az EB-n a második olyan találkozót láthatta a közönség, mely két órai játék után gólnélküli döntetlennel zárult és a büntetõk döntöttek. Patrício remekül hárította az elsõként lövõ Xabi Alonso büntetõjét, majd Iker Casillas is így tett Joao Moutinho próbálkozásánál, így Portugália nem került elõnybe.

 


A következõ körben Iniesta és Pepe is értékesítette saját tizenegyesét, majd az ex-unitedes Gerard Pique góljával már 2-1-re a spanyoloknál volt az elõny. Nani következett, aki magabiztosan lõtt, hasonlóan, mint vasárnap Rooney. Sergio Ramos Andrea Pirlohoz hasonló megoldással ismét a spanyolok kezébe tette az elõnyt, majd Alves a felsõlécet találta telibe, így az utolsó kör elõtt 3-2 volt az állás a spanyolok javára. Fabregas jobb kapufáról bepattanó lövése pedig azt jelentette, Ronaldonak már nem kellett lõnie büntetõt, hiszen 4-2-vel a címvédõ került a döntõbe.

Nani számára csekélyke vigasz, hogy õ lett a United játékosok közül az, aki a legtovább jutott az idei kontinens viadalon. Spanyolország pedig várja ellenfelét, amely a Németország-Olaszország párosból kerül ki ma este.
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!