Yorke: Mindenképp szükség van erõsítésre

A United egykori csatára Dwight Yorke emlékezik vissza a Vörös Ördögöknél eltöltött idõszakára és beszél arról is, hogy szerinte lesznek még új dedikálásai a nyár folyamán a Unitednek.


Van kiemelkedõ emléked a felkészülési idõszak valamelyikérõl?
A felkészülési túra lényege, hogy a nyári pihenõ után újra formába hozza magát az ember. Ilyenkor mindig jólesik újra találkozni a srácokkal és külön izgalommal töltenek el mindenkit, hogy megismerkedjen a klub új igazolásaival.
 
Mi a legjobb a felkészülésben, ha egyáltalán beszélhetünk ilyenrõl?
[nevet] Igen, a felkészülés alatt is vannak jó dolgok. Igaz keményen meg kell dolgozni, hogy mentálisan és fizikailag is megfelelj annak a kihívásnak, hogy bekerülj a kezdõ tizenegybe. 
 
Fontos idõszak ez egy játékos számára?
Abszolút. Ez ad alapot, erre építkezhetsz az egész szezon alatt. Tudod, hogy csak pár heted van arra, hogy a pihenésbõl visszatérve csúcsformába hozd magad, ha azt akarod, hogy a fõnök betegyen a kezdõ csapatba. Mindenki játszani szeretne és sok a jó játékos, ezért mindig keményen meg kell harcolni, hogy kiérdemeld a helyed. 
 
Te több szezon elõtti túrán is részt vettél a csapattal annak idején. Ösztönzõleg hat a játékosokra, amikor megtapasztalják, hogy a világ távoli tájain élõ szurkolók milyen szenvedélyes rajongói a Vörös Ördögöknek?
Határozottan. Jó érzés látni, hogy világszerte milyen nagy rajongás övezi a Unitedet, ez is csak a klub nagyságát fémjelzi. Idén eljutunk Dél-Afrikába, Kínába és Skandináviába. Ez remek lehetõséget ad azoknak az elkötelezett szurkolóknak, akik nem tehetik meg, hogy ellátogassanak az Old Traffordra a csapattal való találkozásra. Fantasztikus érzés, amikor egy személyes találkozással, egy autogrammal, vagy egy közös fotóval életre szóló emléket adhatsz egy embertársadnak.  
 
 
Te már tudod, milyen érzés beilleszkedni az Old Traffordra. Milyen tanácsot adnál a most újonnan érkezõ Shinji Kagawának és Nick Powell-nek?
A legjobb tanács, amit adhatok nekik, hogy ne elégedjenek meg csupán azzal a ténnyel, hogy bejutottak a klubba. Azért, hogy sikeresek is lehessenek, keményen meg kell majd dolgozniuk. Nyilván tehetséges játékosok, ha Sir Alex felfigyelt rájuk. Ha õ úgy látja, hogy valami újat tudnak hozni a csapatba, akkor tegyenek meg mindent azért, hogy ezt be is bizonyítsák. Hinniük kell abban, ha a világ egyik legjobb klubjában játszanak, akkor õk is a legjobb játékosok lehetnek. Biztos vagyok abban, hogy barátságos fogadtatásban lesz részük és hamar be tudnak illeszkedni.
 
Szerinted lesznek még újabb érkezõk a szezon elõtt?

Biztos vagyok abban, hogy érkeznek még játékosok, sõt abban is, hogy a fõnök gõzerõvel ezen dolgozik. Tudja jól, hogy erõsítenünk kell, bár Giggsy és Scholesy a világ legjobb játékosai közé sorolhatók, de nem maradhatnak örökké a Unitedben. Szükség van a fiatalításra, amit Sir Alex már el is kezdett Kagawa és Powell leigazolásával. Megígértük, hogy visszaszerezzük a Premier League trófeáját, ezért mindenképp szükség van erõsítésre. 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!