Bébé átigazolásával sokan jól jártak

A Manchester United idén nyáron sokak meglepetésére 7,4 millió font ellenében igazolta le a portugál Bébét a Vitória de Guimaráes csapatától, azonban az elõzõ klub az átigazolási összeg csupán 70%-át kapta meg, a fennmaradó 30% a Gestifute sport ügynökség


A 20 éves Bébé ingyen került a Vitória csapatához, mivel szerzõdést bontott addigi klubjával, az Estrela da Amadora csapatával, amiért nem voltak hajlandóak kifizetni bérét. Ekkor csapott le a portugál tehetségre a Guimaráes csapata, valamint a Jorge Mendez által vezetett Gestifute ügynökség. Ez az ügynökség képviseli többek között Cristiano Ronaldot és José Mourinhot is, valamint a Unitednél Nanit és Andersont is.

Bébé guimaráesi szerzõdését követõen alig két hónap múlva azonban új fordulatot vett a történet, mert megjelent a Manchester United és le is igazolták az immár a nagy csapatban gólt szerzõ játékost.

 

 



A United szóvivõje leszögezte, a Manchester United nem tett kifizetést egyetlen ügynöknek sem anak érdekében, hogy Bébé átigazolását lezárhassa. Valamint kijelentették, a teljes vételárat a Guimaráesnek utalták át.

A Premier League szabályzatával ellentétes az az Európában és Dél-Amerikában elfogadott eljárás, miszerint egy játékos aláírása kettõs tulajdont képez. Ezért augusztusban a United egyedüli tulajdonosa lett a portugál játékjogát illetõen.

Bébé átigazolása eddig is kavart már vitákat, Sir Alex Ferguson elismerte, hogy elõtte soha nem látta játszani játékosát, ez a kijelentés sokaknak szemet szúrt, fõleg az átigazolási összeg mértéke miatt. Késõbb olyan hírek is szárnyra keltek, hogy a portugál elküldték a tartalékok edzésérõl is, mivel nem tudta hozni azt a szintet, amit vártak volna tõle.

Azonban a keddi Ligakupa mérkõzésen bizonyíthatott a fiatal tehetség és elsõ, kezdõként játszott mérkõzésén gólt is szerzett.

 

Telegraph


 


Telegraph

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!