Fergie: Suarez volt Kenny távozásának oka

Sir Alex Ferguson úgy véli, hogy Kenny Dalglish alatt játszó Luis Suarez kezelhetetlensége hozzájárult a Liverpool sorozatos rossz szériájához.


A Vörösök legendája, Dalglish egy kiábránditó szezon után elhagyta a Liverpoolt, amely végül a nyolcadik helyen zárt a Premier League-ben. 
 
De a szezont az is beárnyékolta, hogy az angol Labdarúgó Szövetség megállapította Suarezrõl, hogy tavaly októberben, az Anfield Roadon rasszista szavakkal illette a Manchester United védõjét, Patrice Evrat.
 
Mindezért nyolc meccses eltiltást és 40.000 fontos büntetés kapott, ami után a Liverpool játékosai és menedzsere Suarez feliratú mezt viseltek, ezzel próbálták a dél-amerikai csapattársukat támogatni, és Dalglish így akarta kinyilvánítani az ítélettel szembeni nem tetszését.
 
Suarez nem fogott kezet Evrával az Old Traffordon rendezett bajnoki visszavágón februárban, amikor is a klub tulajdonosának, John Henrynek kellett közbe avatkozni, ami után Ferguson úgy érzi, hogy Dalglish ezzel elvesztette megbecsülését és lejjebb csúszott a Liverpool hierarchiájában.
 
"Nem lepõdtem meg, hogy Kenny távozott" - kezdte Ferguson. "John Henry nyilván látta az esetet (a suarez-es incidens), ami után úgy éreztem, hogy nem kezelték megfelelõen az esetet."
 
 
"Nem volt szép dolog, hogy ennek így kellett történnie."
 
Az ügy ismét napvilágot látott ezen a héten egy uruguayi interjúban, ahol az ex-Ajax csatár azt állította, hogy a United túl nagy hatalmat gyakorol az angol Labdarúgú Szövetség felett, és ez vezetett ahhoz, hogy bûnösnek nyilvánították, amit után õ könnyekben tört ki.
 
"Ez nem így megy, ha Suarez ártatlannak vallja magát, hogy szalagcímet csinál belõle" - mondta Ferguson. "Ehhez a Manchester Unitednek semmi köze nem volt."
 
"Suarez nem kapta meg ehhez Evra hozzájárulását. Õ volt az, aki elõször elmagyarázta a kultúrális különbségeket."
 
Sok minden történt, ami miatt Suarez nem rázott kezet Evrával, míg a csatár határozottan állítja, hogy nem õ volt az egyetlen, aki úgy érezte Evra testbeszédébõl, hogy a kezét szándékosan lazán tartotta annak érdekében, hogy ne kerüljön érintkezésbe vele.
 
De Ferguson ennek okán bevallotta: "Én nem vártam el Evrától, hogy kezet fogjon vele."
 
"Azt mondta, hogy õ egy úriember. Csak remélni merte, hogy nem fog megremegni a keze. Zavarban volt, hogy kinyújtsa a kezét. De kétségtelenül odanyújtotta Evra azt felé." 
 
"Suarez az, akinek erõfeszítéseket kellett volna tenni az ügy érdekében."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!