Sir Alex elõre látta Rooney gondjait

Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson elárulta, hogy mindig tudta, hogy Wayne Rooney küzdeni fog azért, hogy a két meccses eltiltása után is segíteni tudjon az angol válogatottnak az Európa-bajnokságon.


Rooney-t tavaly õsszel az utolsó, Montenegró elleni selejtezõ csoportmeccsen tiltották el 3 meccsre, amit késõbbi fellebezések után kettõre csökkentettek.
 
Azonban az eltiltása nem jelentette azt, hogy a májusi, utolsó bajnoki találkozója és a június 19-én megrendezett Ukrajna elleni találkozó között nem fog szerepelni, hiszen a Belgium elleni barátságos mérkõzésen 37 percet tudott játszani.
 
Az, hogy gyõztes gólt szerzett az ukránok ellen Rooney és utána kikaptak Olaszország ellen a negyeddöntõben, nem lepte meg a United menedzserét.
 
"Mindig is tudtam, hogy nehéz dolguk lesz" - mondta Ferguson.
 
"Jól tudjuk, hogy õ bármelyiküknél hatkényokabb, és neki több játékra lett volna szüksége." 
 
"Wayne egy zömök fiú. Ha kihagy 1-2 találkozót, utána 3 vagy 4 meccs is kell ahhoz, hogy visszanyerje a formáját."
 
"Nem volt olyan formában (Olaszország ellen), mint normális helyzetben. Nagyon nehéz két nagy mérkõzést játszani 4 nap alatt."
 
 
A 70 éves menedzser elmondta, hogy Rooneynak kezelnie kell ezt a nyomást a mondern futballban, egyszerûen azért, mert õ egy profi játékos.
 
"Ez az élet természetes velejárója" - tette hozzá Ferguson.
 
"Olvastam egy cikket arról, hogy Argentináért még nem sokat tett Messi. Aztán legközelebb egy mesterhármast szerzett Brazilia ellen, a harmadik gól hihetetlen volt."
 
"Az emberek azt mondogatták, hogy Spanyolországban nem nyújt senki kiemelkedõt, majd Xavi remek teljesítménnyel rukkolt elõ az utóbbi években. Ez egyszerûen brilliáns.."
 
"A nagyszerû játékosoknak meg kell bírkózniuk ezekkel a dolgokkal."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!