Túra napló: Fokváros

A ManUtd.com újságírói, Nick Coppack és Gemma Thompson elutaztak a csapattal, és rendszeresen friss turné blogokkal látják el a rajongókat, melyek közül a sorozat ötödik részében a fokvárosi érkezésrõl és a csapat elsõ napjáról számolnak be.


Július 20, péntek

 
08:46 Korai ébredés, gyors reggeli és irány Fokváros. Gyönyörû ragyogó napsütéses durbai reggel van, remélem a nap elkísér bennünket a túra következõ állomására is. Megint zsúfolt délután vár ránk, amikor megérkezünk. Gyors lepakolás a szállodába, majd egy nyitott edzés, sajtó tájékoztató és mezbemutató. Egyszóval lesz mirõl írni a mai naplóba. (GT)
 
13:00 Fokvárosba érkezve teljesen otthonosan érezhettük magunkat, mondjuk enyhe kifejezés, hogy párás idõ van, inkább azt mondanám, ránk szakadt az ég és egy pár fokkal hûvösebb is van mint Durbanban volt. Mégis örülök, hogy itt lehetek és remélem az idõ is hamarosan kitisztul, mert nagyon kíváncsian várjuk mindannyian, hogy megismerjük a túra második állomásának nevezetességeit. (GT)
 
 
15:59 Épp most érkeztem meg a Good Hope várba, ez Fokváros legrégebbi fennmaradt építészeti emléke ami 1666 és 79 közötti idõszakban épült. Ez egy igazán népszerû turista látványosság, ha valaki erre jár biztosan nem hagyja ki ezt a csodálatos látványt. Sajnos nem tölthettünk itt sok idõt, mert hamarosan kezdõdik az új készlet bemutatója Rio Ferdinanddal, Kiko Machedaval és Antonio Valenciával. (GT)
 
 
15:37 Shinji Kagawa, Jesse Lingard és Anderson a DHL rendezésében részt vesznek egy kérdezz-felelek szurkolói találkozón, amin ott lesz majd Quinton Fortune és Sir Alex Ferguson is. (NC)
 
15:00 Nick és én alig tudjuk követni az eseményeket, én rohangálok a különbözõ szponzori rendezvényekre és a 2012/13-as új mezgarnitúra bemutatója között, míg õ a DHL rendezvény szurkolói találkozóján vesz részt, Sir Alex és néhány játékos jelenlétében. Ezután futás a stadionba, szintén egy sajtótájékoztatóra, majd pedig kezdõdik a nyílt edzés Fokváros közönsége elõtt. (GT)
 
13:38 Mielõtt elhagytuk Durbant, készítettem egy interjút az egykori United kapussal, Gary Baileyvel, amit a MUTV fog majd levetíteni. (NC)
 
18:45 Több mint 20 játékos jött velünk a túrára és nagyon remélem, hogy mindannyian sérülés nélkül megússzák a felkészülést. Természetesen a vb-n és jelenleg az olimpián résztvevõ játékosok, akik a csapat gerincét alkotják, továbbá három gyógyulóban lévõ játékos nincs velünk, de itt van néhány tapasztalt nagy név mint, Berbatov, Carrick, Chicharito, Scholes és Rio. Tehát egy remek csapattal állunk fel holnap és valószínû néhány fiatal játékos is szerephez jut majd. (GT)
 
18:42 A fõnökkel váltottam pár szót, a két dél-afrikai játékról: "Örülünk, hogy folytathatjuk túrát. Volt egy nagyon jó meccs Durbanban, rúgtunk egy gólt, ami elég volt a gyõzelemhez, nem is vártam többet az elsõ találkozótól. A srácok remek fizikai álapottban játszottak. Reméljük holnap is telt ház elõtt mérkõzünk majd meg a házigazdákkal. Megpróbálunk egy szép és szórakoztató futballt játszani. Két három változtatást tervezek. Reméljük megnyerjük a találkozót és mindenki élvezni fogja a meccset." (GT)
 
18:40 A sajtótájékoztató már megkezdõdött, amin Sir Alex és Michael Carrick is részt vesz. A fõnök már az elején feldobta a hangulatot, amikor a következõképpen kezdte a mondókáját: "Üdvözlöm önöket és szeretném megköszönni Fokvárosnak, hogy elhozták nekünk a manchesteri idõjárást, hogy minél otthonosabban érezhessük magunkat." (GT)
 
 
18:47 Most Shinji Kagawáról beszél: "Munkaerkölcs és fegyelem szempontjából nagy hasonlóságokat mutat Parkkal. Kiemelkedõ teljesítményt nyújtott eddig az edzéseken és holnap már hosszabb szerephez jut majd a meccsen. Örülök, hogy közöttünk van. Ugyanolyan keményen és fegyelmezetten dolgozik, mint Ji. Nagyon jó természetû játékos, nem lesz baj a beilleszkedésével sem. A társai is felismerték már a képességeit. Gyors, kétlábas játékos és ahogyan ezt a Dortmundnál már bizonyította, gólerõs is. Nagyon örülök, hogy itt van." (GT)
 
18:54 Most Michael Carrick beszél: "Néha szükséges egy kis szünetet tartani, hogy újra felvedd a harcot. Úgy érzem, jól sikerült az elmúlt szezon, de idén szeretnék még jobban teljesíteni. A vágy és az inspiráció ott van mindannyiunkban. Szeretnénk visszaszerezni a címet és eltökélt szándékom, hogy ebben aktívan részt vegyek. A szezon felkészülési szakasza jól indult és az itt nyert tapasztalatok nagyban segítenek majd bennünket a trófea visszaszerzésében." (GT)
 
18:59 A sajtótájékoztató után Nickkel a nyílt edzésen találkozunk. (GT)
 
 
19:24 A zuhogó esõ ellenére rengeteg lelkes szurkoló ujjong a csapat nyílt edzésén. Chichát hihetetlenül meleg fogadtatásban részesítették. (GT)
 
20:28 Feltöltöttem egy videót a fokvárosi érkezésrõl is ahol Riot, Antoniot és Kikot drámai lelkesedéssel fogadták a rajongók és bepillanthatunk a ManUtd.com (baloldali menüjében) a fokvárosi kastélylátogatás élményeibe is. (GT)
 
 
20:41 A nyitott edzés épp olyan élvezetes volt, mint amennyire vizes! Hatalmas pocsolyák álltak a pályaszélén. A csúcspont számomra Dimitar Berbatov mesés gólja volt. Remek ütemben érkezett és 20 méterre a kaputól egy lehetetlen szögbõl hatalmas ballábas gólt lõtt, aminél csak a fok-városi közönség éljenzése volt nagyobb. (NC)       
 
20:50 Korábban a DHL rajongói találkozón egy lenyûgözõ étteremben Shinji Kagawától azt kérdezték, hogy mennyire érzi tapasztalt játékosnak magát: "Megnyertem két Bundesliga címet Németországban a csapattal, ami fantasztikus érzés volt, de az az érzés, amikor megtudtam, hogy a United komolyan érdeklõdik irántam, még fantasztikusabb volt. Örömöt és bánatot is éreztem egyszerre, mivel nehéz elhagyni a dortmundi csapattársakat, de úgy éreztem a karrierem érdekében tovább kell lépnem. Nagy kihívás volt a számomra a United ajánlata és amikor ez megtörtént, egy percig sem kellett gondolkodnom a válaszon, azonnal igent mondtam." (NC)
 
21:30 Ennyit mára. Megyek eszek valamit aztán alvás, mert holnap egy újabb forgalmas napra ébredünk. Játszunk egy jót a Cape Townnal, majd irány Shanghai! Jó éjt mindenkinek. Találkozunk holnap." (GT)
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!