Lingard: A kemény munka kifizetõdik

A United középpályása, Jesse Lingard bevallotta, õt is meglepi az, amit az utóbbi 12 hónapban elért a Manchester United tartalék csapatában.


Sir Alex Ferguson dicsérõ szavakkal illette az ifjú titánt, aki elsõ felkészülési mérkõzésén van túl. A 19 éves középpályás most azt reméli, hogy a jövõben még több lehetõséghez juhat majd a pályán.
 
A játékos minden bizonnyal hosszú utat tett meg a United tartalék csapatának kispadjáról felállva a Moses Mabhida Stadionig, amely többek között helyet adott a 2010-es Világ-bajnokság elõdöndõjének is. 
 
"Ha õszinte akarok lenni, ez már eddig is egy õrülten nagy élmény volt számomra" - mondta Lingard. "Nagyon meglepõdtem. Sokkal hamarabb fejlõdtem, mint azt reméltük. A tavalyi szezon kezdeténél még a tartalékoknál voltam, mostanra pedig az elsõ csapat tagjaként játszom barátságos mérkõzéseken Dél-Afrikában, amelynek minden percét élvezem."
 
"Boldog vagyok, hogy kaptam egy esélyt, ezért elhatároztam, hogy be fogom bizonyítani, hogy idetartozom. Ez nagyon sokat jelentene (ha rendszeresen számítanának rám). Azonban, ha itt akarunk játszani, azért nagyon nagy erõfeszítéseket kell tennünk. Csak példát kell venni az idõsebb játékosokról, mondjuk Rio Ferdinandról és láthatom, mit kell azért tennem, hogy a legjobb játékosok közé tartozhassak. Tudom azt, hogyan lehetek nagyobb és erõsebb játékos és látom azt is, hogy mit kell mindezért tennem."


 
Lingard, aki egyelõre gyengébb és alacsonyabb társainál, a nyáron speciális edzéseket is végzett, hogy gyorsabb és erõsebb legyen a következõ szezonra.
 
"A kemény fizikai munkával nagyon sokat fejlõdtem. Sokat jártam edzõterembe és ezen a nyáron voltam Amerikában, ahol speciális edzéssel sokat javítottunk  az erõnlétemen és a gyorsaságomon. Úgy tûnik, néhány hónapja, hogy mindez kezd kifizetõdni.
 
Viszont ez a fejlõdés nem egyik napról, a másikra történt Lingardnal, hiszen már 7 éves kora óta a United akadémiáján tanul. Az utóbbi években a 18 éven alattiak és a tartalékok között is remek teljesítménnyel rukkolt elõ és nemrégiben elismerte, hogy örülne annak is, ha kölcsönbe kerülne egy idõre.


 
"Ez egy természetes fejlõdési folyamat volt" - mondta Jesse. "Fokozatosan másztam meg a ranglétrát, elõször az akadémián, aztán a tartalékoknál szerepeltem és ha itt is jól teljesítek, akkor remélhetõleg megkapom az esélyt, hogy kölcsönbe mehessek."
 
"Nagyon jó dolog, hogy a menedzser elhozott magával a felkészülési túrára, hogy tapasztalatot szerezzek. Ha nem megyek kölcsönbe, akkor egy kis ízelítõt fogok kapni az elsõ csapatban való játékról, ami szintén nagyon hasznos lesz a számora. A célom most az, hogy kölcsönbe mehessek és olyan formában térjek vissza, hogy esélyem legyen az elsõ csapatba való bekerülésre. Ez az, amit Danny Welbeck is tett, amikor elment a Sunderlandhez."
 
Mint Welbeck, Lingard is - Warringtonban született - nõtt fel, és rendíthetetlen United szurkoló.
 
"Amióta csak az eszemet tudom, minden vágyam az volt, hogy ebben a klubban futballozhassak" - mesélte Lingard. "Hét éves koromban kerültem a Unitedhez. Ez egy hatalmas dolog számomra, hogy idáig fejlõdhettem. Egész életemben keményen dolgoztam, és itt és most ez mind kezd kifizetõdni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!