Sir Alex megvédi Glazeréket

A Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson megvédte a klub amerikai tulajdonosait.


A Glazer család azok után vált népszerûtlenné a szurkolók egy része körében, miután 2005-ben úgy vásárolta meg a klub tulajdonjogát, hogy hatalmas hitelt vett fel.

Ferguson azonban néhány szót szólt a tulajdonosok védelmében, mondván, soha nem találkozott semmi problémával, mióta az amerikaiak kezében van a United, valamint rávilágított, a klub ugyanúgy sikeres maradt.

"Teljesen elégedett vagyok Glazerékkel. Nagyszerûek" - mondta Sir Alex a The Daily Mirrornak. "Bárki is volt a tulajdonos, mindig voltak olyan szurkolók, akiknek nem tetszett a helyzet."

"Amikor ide kerültem, Martin Edwardsot mindig meg akarták nyúzni, mert elõbb Robert Maxwellnek készült eladni a klubot, majd Rupert Murdochnak és Michael Knightonnak."

"Amikor a klub PLC lett (nyílt mûködésû részvénytársaság - a szerk.), akkor is voltak elégedetlenkedõk, akárcsak Glazerék esetében. Mindig vannak olyan szurkolók, akik más nézeteket vallanak, nincs ezzel probléma."

 


"Azt gondolom, az igazi szurkolók többége azonban megnézi majd és azt mondja, mindez nincs kihatással a csapatra. Amióta a tulajdonosok itt vannak, négy bajnokságot nyertünk és egy Bajnokok Ligája is összejött."

"Mindig támogattak engem, mikor megkértem õket. Soha nem ütköztem akadályokba náluk. Mindig ésszerûek voltak a finanszírozás tekintetében és tudják, hogy be kell fektetniük a csapatba, hogy fenntartsák vagyonuk értékét."

"Azt hiszem, a probléma az, hogy Glazerék nem keresik a publicitást. Nem térnek le a saját útjukról egy kis nyilvánosságért. Boldogok, hogy a háttérben maradhatnak, mint a Chelsea-nél Abramovics."

 


A 70 éves Sir Alex dicsérte Glazerék jövõre mutató terveit is, melynek része az edzõközpont fejlesztése.


"Nézd meg, mennyit költenek az edzõközpontra! Fantasztikus lesz. Bár jelenleg úgy néz ki, mintha bomba robbant volna, de reméljük októberre pontosan kész lesz."

"Amikor elindítasz egy projektet, az egyre nagyobbá válik. Harminc millió fontot fognak költeni erre."


goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!