Wootton elégedett fejlõdésével

A Vörös Ördögök ifjú védõje, Scott Wootton a 2012-es DHL túra dél-afrikai állomásának végén adott exkluzív interjút a Manutd.com-nak.


Két mérkõzéssel a túra megkezdését követõen hogy érzed magad?

Elégedett vagyok, hogy mindkét mérkõzésen kezdõként léphettem pályára, és minden egyes alkalommal végigjátszhattam a 90 percet. És ha visszatekintek erre a két mérkõzésre, akkor boldog lehetek a teljesítményemet illetõen. Van néhány dolog, amely miatt csalódott vagyok, de összességében elégedett lehetek. Rengeteg apró dolgot elsajátítottam azáltal, hogy olyanok mellett játszhattam, mint Rio Ferdinand és Michael Carrick. Szerintem jól tudtunk együttmûködni az eddigi mérkõzéseken.

 

Magabiztosnak érzed magadat Rio mellett?

Igen. Szerintem elég jól megvagyunk együtt. A pályán mindketten beszélünk egymáshoz. Több évnyi tapasztalat van a tarsolyában, így õ pontosan tudja, hogy mikor hol kell lennie. Minden információ, amit átad nekem, nagyon hasznos. Fantasztikus számomra, hogy olyantól tanulhatok, mint õ.

 

Hogy érzed magad testileg? Maximális edzettségi állapotban vagy már?

Nagyon jól érzem magam. Közülünk többen mindkét mérkõzést végigjátszották, ami nagyon sokat segített ebben. A felkészülési szezonban csakis az lehet a cél, hogy minél több játékpercet tudhass magadénak, úgyhogy boldog vagyok az ezt illetõ dolgok alakulásával kapcsolatban. Eddig minden jól alakult.

 

Milyennek ítéled meg azt a fogadtatást, amelyben a United részesült eddig a túra során?

Õrületes. Az ember megpróbálja elképzelni, hogy milyen lehet a United felnõtt keretével együtt utazni ezekre a helyekre, de csak akkor lehet igazán megérteni, amikor a saját szemeddel láthatod. Szurkolók várják a csapatot a szállodán kívül, ott vannak a repülõtéren, ha valahonnan elmegyünk, vagy éppen megérkezünk. Hihetetlen.

 

 

Ezek a tapasztalatok csak még eltökéltebbé tettek, hogy minél többször kapj majd lehetõséget a felnõtt csapatban?

Már most mindenki nagyon eltökélt azt illetõen, hogy odaférkõzzön a felnõtt csapat közelébe, de ezek a dolgok, mint hogy eljöhettünk velük, és ilyen tapasztalatokat gyüjtöttünk, csak még sikerre éhesebbé tettek minket. Sokkal eltökéltebb vagyok, hogy már most sikerüljön számomra az áttörés.

 

Segített a felnõtt csapatba való beilleszkedésedben, hogy több fiatal játékostársaddal együtt vesztek részt a túrán?

Szerintem igen. Nagyszerû, hogy itt lehet velem néhány fiatal társam is. Ez valószínûleg megkönnyítette számunkra, hogy elvegyüljünk, de a felnõtt keret tagjai is nagyon rendesek velünk. Õk nem azok a mega szupersztárok, akikrõl az újságokban lehet olvasni. Õk normális emberek, akik munkájukban a legjobbak. Mindenki jól kijön mindenkivel itt a túrán. Ez nagyon élvezetes dolog.

 

Mindkét eddigi mérkõzésen középhátvédként léptél pályára. Ez az a poszt, ahol szeretnél játszani?

Egyértelmûen. Felnõtt karrierem során középhátvédként játszottam a legtöbbször, bár kölcsönidõszakaim alatt játszottam védekezõ középpályást, és jobb oldali bekket is. Nagyszerû tapasztalatot jelentettek ezek az idõszakok, és minél többet megpróbálok hasznosítani az ott tanultakból, de számomra egyértelmûen az a cél, hogy amennyire csak lehet, jó középhátvéd lehessek.

 

Minek az elérésében reménykedsz a túra végére?

Abban reménykedek, hogy három mérkõzésen kezdõként léphetek pályára, és minden egyes percet ott is tölthetek. Akkor remélhetõleg már olyan tapasztalatokra tehetek szert abból, hogy Rio Ferdinand mellett játszhatok, amely növelheti az elismertségemet az edzõi stábnál és a klubnál. Én még fiatal vagyok, és még csak tanulok. De már eddig is rengeteg pozitív hozadéka volt ennek a túrának, és remélem, hogy ez csak folytatódik.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!