Lindegaard nagy esélye

Eric Steele odadobta a kesztyût Anders Lindegaardnak és arra ösztönözte, a felkészülésen mutassa meg, miért is akar az elsõ számú kapus lenni.


Mivel David de Gea az olimpián szerepel, így a dán léphetett pályára Dél-Afrikában és Kínában, ráadásul lenyûgözõen teljesített eddig és a felkészülés további részében is szerephez juthat.

Lindegaard fantasztikus védést mutatott be a Shanghai Shenhua elleni összecsapáson és láthatóan visszatért remek formájához, miután a tavalyi szezonban sérülést szenvedett és ez ahhoz vezetett, hogy az idei EB-n sem lépett pályára.

Eric Steele bevallotta, a korábbi Aalesund hálóõrtõl azt várja, hogy felveszi a versenyt de Geával az egyes mezért.

"A menedzsernek nagyon jól jött Anders visszatérése és amint de Gea is visszajön az olimpiáról, egészséges verseny lesz kettejük között, ez az, amit minden menedzser szeretne" - mondta Eric az MUTV-nek adott exkluzív interjújának második részében.

 


"Úgy vélem, Anders minden lehetõséget megkapott, hogy a szezont elsõ választásként kezdje meg. Korán visszakaptuk õt, David is június 28-án csatlakozott, két napig erõnléti edzésekkel készült, ami után még egy hetet velünk töltötte, majd igen jól felkészítve csatlakozott a spanyol olimpiai válogatotthoz."

"David tavaly kihagyta a felkészülési szezont, kihagyja most is és valószínûleg jövõre is, mivel ismét U21-es Európa-bajnokság is lesz. Két felkészülési szezon kihagyásával pedig a kesztyût odadobta Andersnek."

"A norvég, a svéd és a német meccseinknél Ben Amos már nem lesz, így Andersszel és Sam Johnstonnal utazunk el, így mindez igen jó esélyt ad neki, hogy az igényeinek elegett tegyen."

Amikor Steele-tõl azt kérdezték, a két portás között van-e versenytársi viszony, így válaszolt: "Természetesen. Ha nem lenne ez Andersnél, megkapná a magáét, mert éppen ezért hoztuk õt ide. Miután megvettük õt, 4-5 hónapig még Edwin van der Sar mellett dolgozhatott. Majd gondjai voltak a térdével, de láthatta, mit várunk el tõle."

"Jót tett ez neki. Ne feledjük el, õ késõn érõ típus, még csak 80-90 meccs van benne és már 28 éves, de még így is nagyszerû karrier áll elõtte."

"Tudja, hogy ez az esélye. Bárki is húzza magára a mezt, ez nem számít, ha barátságos meccseket játszunk, mert ilyen mérkõzések is nagyon színvonalas találkozók. Mondtam Andersnek, hogy a felkészülési meccsek nem alulértékeltek abban a tekintetben, hogy képet alkossunk róla és a menedzsernek bizonyíthasson, amivel a Goodisonban a kezdõbe kerülhet."

 


Steele úgy érzi, az elsõ csapat négy kapusa - De Gea, Lindegaard, Amos, Johnstone - is tudja, folyamatosan kell dolgozniuk és arra kell törekedniük, hogy rendszeres kezdõ helyet kapjanak meg.

"Mindannyian tudják, hogy vannak területek, amiben fejlõdniük kell még. Felkészültnek kell lenniük, ha hívják õket, ez pedig az én munkám, hogy elérjék."

"Az elsõ csapat kapus posztja gazdára vár és az, hogy verseny van érte, a menedzser számára a legjobb, ami lehet. Azt szeretné, hogy minden szinten versenyképesek legyünk, ezért szeretné javítani a csapatot. Úgyhogy ha elsõ számú vagy, õrízd meg, ha második, akkor pedig gyõzõdj meg arról, hogy mindent megteszel, ha esélyt kapsz, élni tudj vele."

"Jelen pillanatban Anders itt van, David az olimpián és fel kell készülnie arra, hogy a menedzsernek más lesz a döntése."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!