Kagawa élvezi a manchesteri életet

A Manchester United hivatalos oldala kapta el Shanghai-ban Shinji Kagawát, akivel manchesteri pályafutása kezdetérõl beszélgettek...


Mi az, ami igazán lenyûgözött, mint United játékos?
Az, amint a stadionokban fogadtak minket a szurkolók. Nagyszerû klubhoz csatlakoztam, itt szeretnék eredményeket elérni. Úgy akarok játszani, hogy ezt a tényt nem felejtem el. A Unitednek rengeteg szurkolója van, ezért úgy érzem, mindez nagy felelõsség. Ez minden nap az eszemben lesz.

Mi a legnagyobb különbség a United és a Dortmund között?
Teljesen lenyûgözött, mennyi szurkoló látogatott ki Dél-Afrikában és Kínában is és milyen hangosak voltak. Ez ébresztett rá arra, hogy a világ minden részén vannak United szurkolók. Ekkor kezdett kivilágosodni, milyen óriási klub a United és nagyon büszkének, valamint szerencsésnek éreztem magam, amiért a klub része lehetek.

Sir Alex azt mondta, hamar elsajátítottad az edzés dolgait annak ellenére is, hogy nem beszélsz angolul...
Megértem, mit kell tenni edzésen, mert a futball legtöbb gyakorlata könnyen érthetõ. Tudom, hogy az angolom még nem túl jó, ezért keményen fogok tanulni, hogy amilyen gyorsan csak lehet, közvetlenül tudjak kommunikálni a csapattársaimmal.

 


Melyik játékossal beszélgetsz leginkább?
A dél-amerikai játékosok, mint Anderson és Valencia sokszor kezdeményeznek baráti beszélgetést velem, ami nagy segítség nekem. Anderson megkért, tanítsam japánul.

Mit tanítottál neki?
Elõször azt, hogy ore kakkoii (Jól nézek ki.). Jó látni, hogy mindenkit érdekel a japán nyelv.

Milyen érzés, hogy te vagy a United elsõ japán labdarúgója?
Ettõl nem fogom hirtelen megváltoztatni a játékomat. Azt hiszem, az emberek értékelnek engem, mint focistát, ezért is tudtam csatlakozni a Unitedhez. Mit a Bundesligában tettem két évig, azt szeretném megmutatni itt is, a támadásokat akarom segíteni - gólokkal és a csapattársaimnak adott gólpasszokkal. Ha javul a csapattársaimmal való együttmûködésem, azt hiszem lesz is lehetõségem erre. Használni fogom a tapasztalatomat.

Mi a célod a szezonra?
Minden egyes nap fontos. Minden meccsen eredményeket kell elérnem. Ha jól játszom egy meccsen, de a következõn nem, akkor rossz értékelést kapok. Olyan játékossá akarok nõni, aki segíteni tud a csapatának azzal, hogy minden egyes nap a legjobbját tudja nyújtani, a teljes szezonban. Hogy ezt elérjem, a legfontosabb, hogy játszam is a meccseken.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!