Túra napló: United vs Barcelona

A ManUtd.com újságírója, Nick Coppack elutazott a csapattal, és rendszeresen friss turné blogokkal látja el a rajongókat az európai túráról.


Augusztus 8. szerda
 
08:25 Üdvözlök mindenkit Göteborgból. Az esti mérkõzéstõl eltekinve ma nem számíthatunk valami forgalmas napra. Nem lesznek ma különösebb programok, hisz a játékosoknak szükségük van a pihenésre a mérkõzés elõtt. Késõ délután lesz egy izomlazító könnyed séta, ahol a srácok friss levegõt szívhatnak és lélekben is felkészülhetnek a régi nagy ellenfélel szemben.
 
 
08:55 A vihar elõtti csend óráit éljük, kihasználom hát és szétnézek egy kicsit Göteborgban. Kaptam egy pár jó tippet, elõször a lemezboltokat kutatom fel. Remélhetõleg találok majd bár drágakövet az ABBA albumok között...
 
11:25 A mai nap két okból is különleges. Nem csak Európa két legnagyobb klubjának összecsapása miatt, de a Vörös Ördögök ma öltik fel elõször új idegenbeli fehér szerelésüket. Bár hivatalosan két héttel ezelõtt mutatta be a csapat Fokvárosban az új mezt, ez lesz az elsõ alkalom, hogy élesben láthatjuk az új idegenbeli fehér garnitúrát a játékosokon. Általában a visszajelzések nagyon pozitívak. Nektek is teszik?
 
12:05 A srácok hamarosan átsétálnak a szomszédos golfpályára és ha szerencséjük lesz, találkozhatnak az úton néhány svéd országban honos vörös bikával. Remélhetõleg ezen jószágok nem kapnak vérszemet a Vörös Ördögöktõl és nem ijesztenek rájuk úgy, mint tegnap rám, amikor nagyon agresszívan hátba támadtak a MOO-ban. (szöveg alapú online virtuális valóság rendszer, amely több játékos csatlakozik egy idõben)
 
12:20 A következõ néhány órában megírom az interjúkat amiket a játékosokkal készítettem az elmúlt napokban, amiket hamarosan olvashattok a Manutd.com-on.
 
15:01 A Vörös Ördögök egykori csatára, Lou Macari itt van velünk Göteborgban, és vele kapcsolatban kellett érdekes kérdésekre válaszolnunk egy kvízjátékban. Mondjunk rajta kívül még négy spanyol játékost, aki megnyerte csapatával a Premier League trófeáját. Törtük is a fejünket mindannyian vagy 15 percig mire összejött mind a négy. Teszteljétek magatokat! Jobbak vagytok e nálunk! A nap végén elmondom a megfejtést. 
 
15:43 A ma esti gyõztes csapat, hazaviheti a "szuper-meccs" trófeáját amivel bõvítheti a két gárda egyike a már amúgy is zsúfolásig teli trófeaszekrényét. A trófeát és a hivatalos Nike labdát helikopterrel szállították a stadionba. Még hogy semmi felhajtás nem lesz a barátságos találkozón... 
 
 
16:20 A ma esti mérkõzés került a göteborgi újságok címlapjára Rooney és Messi fotójával. Dupla oldalas hír van az egyik lapban a meccsrõl. Legutóbb 40.000 rajongó nézte a United meccsét a Ullevi-ben, ma este olyan 47.000 fõre számítunk.
 
 
17:22 Jó hír: Szakad az esõ! Göteborg idõjárása határozottan olyan mint Manchesteré, ​​így Sir Alex emberei remélhetõleg otthonosan érzik majd magukat, de még két és fél óra van a kezdésig, addig még a nap is kisüthet. 
 
17:56 Most jelent meg az MUTV hírösszefoglalója, mely Sir Alex érkezésérõl szól Svédországba. Kattints ide és te is láthatod.
 
 
18:00 Már indulok is a stadionba, amint lehet, jelentkezem a kezdõvel, ha a technika ördöge nem szól közbe ismét. Folyt. köv. hamarosan...
 
19:20 Kezdõ: De Gea; Valencia, Rio, Vidic, Evra; Nani, Scholes, Anderson, Young; Rooney, Welbeck.
Barca: Valdes, Alves, Puyol, Alexis, Iniesta, Messi, Mascherano, Busquets, Adriano, Tello & Sergi Roberto
 
19:29 Már izzik a levegõ, a szurkolók kezdenek hangulatba jönni itt a Ullevi-ben, a bal oldalon tiszta vörösben, míg a jobbon piros-kék minden. 
 
19:47 A svéd szélsõ és egykori Vörös Ördög Jesper Blomqvist is beszélt az MUTV-nek. Kedves emlékek fûzik ide, a kedvenc gólját lõtte Göteborgban. Az õ tippje 2-2-es döntetlen.
 
19:45 Sir Alex Ferguson nemrég beszélt az MUTV-nek. "Az öltözõk pontosan ugyan olyanok, mint 1983-ban voltak." Arról is kérdezték, mi lesz most, hogy meghiúsult a Lucas-szal kapcsolatos üzlet: "Van még néhány tervem" - válaszolta csillogó szemekkel.
 
HT: Barcelona 0-0 United. Rooney kihagyott büntetõjével a Vörös Ördögöknek nem sikerült elõnyt szerezniük az elsõ félidõ utolsó percében, bár a Barcelona így is vakarhatja a fejét, hogyan tovább a második félidõben, rendkívül kiegyenlített küzdelem folyik, ahogyan ezt az eredmény is mutatja.
 

FT: United 0-0 Barcelona. A büntetõpárbajban a Barcelona gyõzött 2-0-ra . Sajnos nem sikerült a gyõzelem, de egy remek tesztmérkõzésvolt a Vörös Ördögöknek, a 2012-13-as évadra.

 
22:07 Megyek Sir Alex sajtótájékoztatójára, ha lesz valami érdekes hír még ma beszámolok róla.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!