U21: Stoke 0-1 United

Scott Wootton korai gólja elegendõ volt a Unitednek, hogy megnyerje elsõ U21-es bajnoki mérkõzését ebben a szezonban egy olyan találkozón, ahol Darren Fletcher végig a pályán volt, ezzel is növelve esélyét, hogy minél hamarabb visszanyerje erõnlétét.


A Vörös Ördögök bár olykor komoly veszélynek voltak kitéve, végül sikerült megszerezniük a három pontot és igen sok olyan jel volt látható, mely alapján egy újabb sikeres szezont várhatunk Warren Joyce csapatától.

A Stoke-nál négy túlkoros játékos is szerepelt és a negyedik percben az egyikük, Mamady Sidibe majdnem megszerezte a vezetést, ám csak a lécet találta el. Magasabb sebességre kapcsolt a United, Tyler Blackett kiváló beadása után Joshua King fejelt kapu mellé, egy percre rá azonban már gólnak örülhettek a vendégek.

Jesse Lingard és Ryan Tunnicliffe jó megoldásai után Wootton lõtt a hosszúba, mindenkit meglepve ezzel, aki kilátogatott a Weaver Stadiumba.

King igazi veszélyt jelentett az egész találkozón, de az utolsó érintések sikertelenek voltak a fiatal támadó erõteljes játékában. A norvég nagy mentésre kényszerítette Carlo Nash kapust, majd Blackett labdáját lõtte kapu mellé. A csatár ezután Davide Petruccinak adott remek labdát, de az olasz középpályás lövését Ben Heneghan blokkolta.

Sam Johnstone is top formában volt a túlsó kapuban, két nagyszerû védést is be kellett mutatnia, melyet egy újabb King helyzet követett, de ismét kapu mellé ment a labda.

A második játékrészben feljavult a Stoke , az 51. percben be is talált Abu-Bakarr Kargbo Johnstone kapujába, de a játékvezetõ les miatt érvénytelenítette a gólt. Tovább nyomott a hazai gárda, Jordan Richardson és Diego Arismendi gyors egymásutánban került helyzetbe.

Wootton többször is felfutásokkal zavarta meg az ellenfelet, elõbb egy jobboldali beadását lõtt Lingard kapu fölé, majd õ fejelhetett Fletcher beadása után, ám õ sem talált kaput.

A United elég kényelmesen tartotta a vezetést a végéig és végül egy kemény és harcos gyõzelemmel kezdte az idei szezont, ráadásul örömteli, hogy Darren Fletcher végig a pályán volt.


U21-es bajnoki mérkõzés
Stoke City 0-1 Manchester United
Weaver Stadium

United: Johnstone - M.Keane, Thorpe, Wootton, Blackett - Cole, Fletcher, Tunnicliffe, Petrucci(Fornasier 69.), Lingard(Veseli 91.) - King(Lawrence 90.)
Nem használt csere: Gollini, Januzaj

Gólszerzõ: Wootton 7'

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!