U21: United 2-1 Spurs

Federico Macheda szerezte a Manchester United mindkét találatát, így két forduló után két gyõzelemmel állnak a Vörös Ördögök az új, U21-es Barclays Premier League-ben, hiszen a Stoke után a Tottenham csapatát is legyõzte Warren Joyce gárdája.


Igen erõs csapattal lépett pályára a United, hiszen a friss szerzemény Alexander Büttner debütálása mellett Jonny Evans, Darren Fletcher és Anders Lindegaard is végig a pályán voltak.

A lelátón Sir Alex Ferguson, Angelo Henriquez és Tom Cleverley is szinte azonnal gólnak örülhettek, hiszen alig 70 másodperc telt el, mikor a hazaiak megszerezték a vezetést. Ryan Tunnicliffe szerzett labdát az ellenfél térfelén, indította Machedát, az olasz lövését azonban hárítani tudta Jordan Archer, de a labda visszapattant a támadóra, majd onnan be a vendégek kapujába.

Joshua King remek sebessége és kapura lövései jellemezték leginkább az elsõ játékrészt, mellette még Nick Powell próbálkozott, de vagy blokkolták lövését, vagy az utolsó labdaérintés nem sikerült tökéletesre. A Spurs részérõl Andros Townsend, Iago Falque és Harry Kane nevét lehet megemlíteni, mint akik próbálkoztak veszélyeztetni, de komoly helyzetet nem sikerült kialakítaniuk.

King és Robbie Brady sem találta el a Tottenham kapuját, így a szünetre maradt az egygólos hazai elõny. A második játékrész elején Büttner mentett fejjel a gólvonalról, majd Macheda büntetõbõl növelte a United elõnyét.

Powell kapott labdát Machedától, ám Adam Smith közremûködésével a fiatal középpályás a földre huppant az ellenfél tizenhatosán belül, a megítélt tizenegyest az olasz csatár higgadtan értékesítette, két gólra növelve csapata elõnyét. Archer mentett Michael Keane helyzeténél, majd Lindegaard mutatta meg, mire képes. A dán igazán meghökkentõ dupla védést mutatott be , hárítva ezzel Jonathan Obika és Kane helyzetét is pillanatokon belül, bár a második próbálkozást végül les miatt lefújták.

Lindegaardnak egyre több dolga akadt, Warren Joyce pedig beküldte Jesse Lingardot és Larnell Cole-t, hogy visszaszerezze a játék irányítását. Ám Kane ismét megdolgoztatta a dán kapust, majd Woottonnal ütközött a büntetõterületen belül, amiért a játékvezetõ igen könnyen tizenegyest ítélt a londoniak javára. Ryan Mason értékesítette a büntetõt, reményt adva csapatának a felzárkózásra 10 perccel a találkozó vége elõtt. A gól azt jelentette, Warren Joyce csapata kapujába 10 óra után talált be az ellenfél.

A meccs végén Kinget még Tom Thorpe váltotta, hogy a védelemben nagyobb stabilitás legyen, megõrízve a vezetést az igen jól játszó Tottenham ellen.


U21 Barclays Premier League
Manchester United 2-1 Tottenham Hotspur
Moss Lane

United: Lindegaard - Wootton, Evans, Keane, Büttner - Fletcher, Tunnicliffe, Powell - King(Thorpe 85.), Macheda(Cole 65.), Brady(Lingard 60.)
Nem használt cserék: Sutherland, Veseli

Gólszerzõ: Macheda 2', 50' (11-es) illetve Mason 80' (11-es)

 

VIDEÓ

 


 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!