Köszönjük Dimi!

Búcsú az önzetlenség, a zsenialítás és a gyönyörû futball megtestesítõjétõl, Dimitar Berbatovtól.


A Manchester United rajongótáborától kapott hideget és meleget egyaránt. Én személy szerint azok közzé tartozom, akik imádták nézni a játékát. Öröm volt követni profizmusát. Hihetetlen higgadtsággal oldotta meg a lehetetlennek tûnõ helyzeteket is. Rendkívül eszes, taktikus, önzetlen játékával remek lehetõséget teremtett társai számára.
 
Nyugodt, elegánsan célratörõ, technikailag tökéletes stílusát számos futballszakértõ a nagy Zidane játékához hasonlította. Igazi csapatjátékos, aki remekül lát a pályán, helyzetbe hozza társait, de zseniális egyéni megoldásokra is képes.
 
Valamilyen oknál fogva - ami talán örök rejtély marad - egyik szezonról a másikra a gólkirály, negyedik számú csatárrá redukálódott, de soha egyetlen szóval sem panaszkodott. Keményen edzett és türelmesen várt, hogy eljöjjön az idõ és bizonyíthasson. Félretette érzéseit, nem követelõzött, nem akarta ezzel megzavarni a verseny alatt a csapat hangulatát.
 
Pedig minden joga meg lett volna a panaszkodásra. Véget vetett válogatott karrierjének, hogy csak a Manchester Unitedre tudjon összpontosítani. Leigazolásakor a Chelsea és a City is bejelentkezett érte, de õ a következõket mondta a nagy fizetést ígérõ kluboknak: "Engem a pénz nem érdekel,  a világ legjobb klubjában, a Unitedben akarok játszani." Ez idõ alatt megajándékozott bennünket számtalan gyönyörû góllal és maga mögött hagyott többek között két bajnoki címet, egy ligakupa trófeát, egy klub világbajnoki címet, 2 angol szuperkupa gyõzelmet és egy aranycipõ díjat.
 
 
Türelmes volt, de sajnos nem jött el az õ ideje, így az utolsó pillanatokban úgy döntött, elhagyja imádott csapatát. Igazi úriember módjára távozik a Vörös Ördögöktõl.
 
A bolgár mesterlövész csendben veszi a kalapját és méltóságát megõrizve kisétál az Old Trafford kapuján. 
 
Köszönünk mindent, a United egyik legönzetlenebb játékosának!

 

Sok sikert Dimitar Berbatov! 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!