Háromezres tömeg a tüntetésen

Háromezer United szimpatizáns vonult fel a szombati Tottenham elleni mérkõzés elõtt Manchesterben, ezzel tiltakozva a Glazer-család ellen.


Különbözõ szurkolói csoportokból érkeztek fanatikusok a szombat délutáni tüntetésre, ahol a Manchester United Supperters Trust (MUST) által tavaly óta sikeresen alkalmazott "Zöld és Arany" kampányban résztvevõk voltak legtöbben.


A Newton Heath eredeti színeiben lángoló tömeg a Tollgate Pubtól indult, a Lancashire County Crickett Clubon át az Old Traffordig meneteltek.

 

 



Az Old Traffordhoz érve kisebb dulakodások is kialakultak, a klub bejárata felé tárgyakat dobáltak a tüntetõk, melynek következtében a Megastore redõnyeit le kellett engedni.

A felvonulás azonban békésen zajlott, a rendbontókat a rendõrség gyorsan kiszûrte és eltávolította a tömegbõl.

 "A látványosra sikeredett felvonulás újra elõtérbe hozta a Glazer-ügyet. Megmutatta, nem tûntünk el" - mondta a MUST egyik szóvivõje. "Újra napirendre került a téma."

A "Zöld és Arany" kampány ötlete tavaly januárban fogalmazódott meg, azóta több ezer sálat adtak el és lengetik azt a mérkõzéseken.

A "Red Knights" nevû csoport az elõzõ szezon végén ajánlatott tett a klubért, hogy kiszorítsák végre a floridai Glazer-családot a Unitedbõl. Azonban ezt az ajánlatot a tulajdonosok nem fogadták el.

A Red Knights azonban továbbra is figyeli az eseményeket és mérlegelni fog minden helyzetet annak érdekében, hogy elõálljanak egy újabb ajánlattal.

 "Tavaly óta remekül felépítettük a tilakozásunk menetét, de folyamatosan fenntartani egy hangos tüntetést képtelenség" - folytatta a MUST szóvivõje. "Új irányba fordult a kampányunk folyamatosan nyomás alatt tartva Glazeréket."

Ennek érdekében a MUST bejelentett egy tervet, miszerint létre kívánnak hozni egy csoportot kereskedelmi partnerekkel karöltve, mellyel egy átfogó szponzori stratégiával nyomást akarnak gyakorloni a tulajdonosokra, hogy továbbiakban ne vegyenek ki a Unitedbõl pénzeket, majd késõbb kénytelenek legyenek eladni a klubot.

Két pilléren alapuló lobbit kezdtek, egyfelõl a jelenlegi szpornzorokat is felkeresték, hogy támogassák ezt a törekvést, valamint a múlban felbukkanó szponzorokkal is fel kívánják venni a kapcsolatot. Feltárva ezzel új kapcsolatokat a cégekkel és márkákkal, melyek közvetlen kapcsolatban lehetnek így a Manchester United szurkolóival, szemben a Glazer-márkával.

A szóvivõ azt mondta: "A klub igazi értéke a szurkolók szívében és lelkében rejlik, a szurkolók klub iránti szeretete pedig hatalmas tett. És nem hiszem, hogy a hivatalos szponzorok emiatt írtak alá a Uniteddel."

"Most is kérjük õket és a lehetséges késõbbi szponzorokat, válasszanak a United szurkolók vagy Glazerék között. Célunk, hogy megfelelõ kapcsolatokat alakítsunk ki márkákkal, melyek a Manchester United valódi szívéhez szeretnének eljutni - a szurkolókhoz."

A MUST már kapcsolatban áll a korábbi Manchester United szponzorral, a Betfred céggel, valamint a hírek szerint bizalmas tárgyalások folynak az egykori ikonikus támogatóval, a Sharp céggel.

Az elektronikai cég 18 éven át volt a United mezszponzora 1982-tõl egészen 2000-ig.


Manchester Evening News


Manchester Evening News

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!