United vs Nantwich Town 23-0

Az FA Youth Cup megalakulásának 60. évfordulójának alkalmából megrendezésre kerülõ mérkõzésen a United a Weaver Stadiumban lép majd pályára a Nantwich Townnal. A barátságos találkozóra szeptember 26-án hétfõn este 19:30-kor kerül sor.


Az Ifjúsági FA kupa találkozó máig legnagyobb gyõzelmét aratták 1952-ben Matt Busby fiai Duncan Edwards-szal az élen, amikor 23-0-ra legyõzték a Nantwich Town fiataljait.
 
Edwards 16 évesen 5 gólt lõtt azon az estén a United akkori edzõpályáján, a The Cliff-en, mivel az Old Trafford világítása még nem készült el. Továbbá David Pegg és John Doherty is öt-öt alkalommal találtak be az ellenfél kapujába, Eddie Lewis pedig négy góljával növelte a Vörös Ördögök nagyarányú gyõzelmét.  Albert Scanlon és Ronnie Cope is hozzájárultak a csapat ragyogó teljesítményéhez.
 
 
Ronnie - aki most 77 éves - akkori ellenfelével, Frank Stubbs-szal együtt díszvendégei lesznek a 26-án tartandó emlékmérkõzésnek. 
 
"Örömmel értesültünk arról, hogy a Manchester United elfogadta meghívásunkat ebbõl az alkalomból" - mondta a Nantwich Town elnöke, Jon Gold.
 
"Ez a mérkõzés a Fa Youth Cup 60. évfordulójának igazi fénypontja lesz. Senki nem felejtheti el , hogy Duncan Edwards milyen varázslatra volt képes a futballpályán."
 
"Nagyszerû dolog ily módon megemlékezni a régmúlt óriásairól. Boldogok vagyunk, hogy Dél-Cheshire futball szeretõ közönsége elõtt mérkõzhetünk meg a Vörös Ördögök ifjú tehetségeivel, akik közül kerülnek ki majd minden bizonnyal a United újabb nagy csillagai."
 

 


nantwich-news.co.uk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!