Ferguson Vidic kapitányságáról és a BL-rõl

A skót mester jó döntésnek tartja, hogy Vidic lett az új csapatkapitány és a BL gyõzelmet a világbajnoki címnél is rangosabbnak tartja.


Vidic kinevezése talán sokakat meglepett, ám a számba jöhetõ jelöltek közül Gary Neville, Ryan Giggs és Rio Ferdinand is hosszabb sérüléssel küzdött vagy éppen küzd. Mindhárman kimaradtak a mostani Bursaspor ellen készülõ keretbõl is. Ferguson szerint éppen ezért helyes döntést hozott amikor a szerb hátvédet jelölte ki csapatkapitánynak, hiszen a játékos már bizonyította vezetõi képességeit.

 

„Olyan játékost akartam választani, aki amellett hogy méltó és alkalmas csapatkapitánynak, bevethetõ minden héten” - kezdte mondandóját Sir Alex.

 

„Ez nehéz ha egy csapat úgy alkalmazza a rotációt, ahogy mi. Úgy éreztük ennek Vidic felel meg a legjobban, szerintem egyébként is jobb kapitánynak egy védõ.”

 

 

 

 

Vidic ma egy olyan csapat ellen vezetheti harcba a Unitedet, amely csapat még egyetlen pontot sem szerzett eddigi három csoportmeccsén. A Vörös Ördögök tisztában vannak vele, egy esetleges gyõzelem a Bursaspor ellen nagy lépés lehet a legjobb 16 felé.

 

Mivel a Chelsea és az Arsenal is kényelmes pozícióból várhatja a folytatást sokan arról beszélnek, csökkent a BL minõsége. Ferguson szerint azonban ez nem igaz.

 

„Látták az utolsó hat világbajnokságot? Szerintem még egy fogorvosnál is jobb lett volna” - mondta Ferguson.

 

„Szerintem ez egy természetes dolog. A legjobb csapatok ma Premier League-ben és a Bajnokok Ligájában vannak. Természetes, ha egy Arsenal egy kisebb csapat ellen játszik akkor nincs akkora érdeklõdés, mintha egy Manchester United ellen lépne pályára.”

 

„Ez igaz természetesen a BL-re is, ha egy Inter egy kisebb klub ellen lép pályára, akkor nincs akkora tömeg.”

 

„A legfontosabb sorozat a Bajnokok Ligája a kezdetektõl fogva. Jobb, mint a VB. Hihetetlen, rengeteg szenzációs mérkõzés van.”

 

„Elismerem, az igazán izgalmas része az egyenes kieséses szakasszal kezdõdik, de ez egy fantasztikus sorozat.”

 

Wayne Rooney további hetekre dõlt ki, a BL-ben pedig Ferguson sokszor preferálja az egycsatáros játékot, kérdés, hogy ebben az esetben Hernandez ki tudja-e szorítani Dimitar Berbatovot.

 

Ryan Giggs tapasztalata hiányozhat, ám a veterán walesi talán játszhat a Manchester City elleni városi derbin jövõ szerdán.

 

„Ryan csütörtökön edzésbe állt. Regenerálódnia kell fizikálisan. 10-14 nap alatt helyre jöhet, de lehet hogy játszhat már a városi derbin is.”

 

SkySports/TEAMtalk


teamtalk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!