Manchester United 1-0 Galatasaray

Gyõzelemmel kezdte meg idei BL szereplését a csapat, Michael Carrick gólja döntötte el a találkozót. Darren Fletcher több, mint 10 hónap után lépett pályára ismét az elsõ csapatban!


Érdekes játékvezetõi döntések jellemezték - többek között - a találkozót. Már az elsõ percben egy vitatható döntés született Wolfgang Starktól, hiszen nem adott büntetõt a vendégeknek. Történt ugyanis, hogy Patrice Evra a tizenhatos oldaláról tett vissza egy labdát Nemanja Vidicnek, akit hátulról megelõzött Yilmaz. A támadó elcsente a labdát, Vidic pedig rossz becsúszással ellenfele lábát érte el, aki elesett, de a német játékvezetõ továbbot intett.

Ezt leszámítva jól kezdett Sir Alex Ferguson csapata, gyors labdajáratások jellemezték a hazaiakat, ami a hetedik percben góllá érett. Van Persie-Carrick kényszerítõt követõen a középpályás Kagawához passzolt, aki visszatette a védõk közül kirobbanó Michaelnek a labdát. Carrick kicselezte a kapujából kifutó Muslerát, ám kisebb kontakt történt a két játékos között, így a United játékos elesett, de estében még az üres kapuba tudta lõni a játékszert, ezzel kialakítva a végeredményt, amit akkor még nem sokan gondoltak volna.

 


Pláne azért nem, mert egy remek török kontra után Amrabat a felsõ lécet találta telibe 17 méterrõl. Nem ez volt a vendégek egyetlen kapufája, ugyanis egy, a tizenhatos oldalvonalánál megítélt szabadrúgást követõen a tizenhatosra visszagurított labdát remekül lõtték el a törökök, de a labda a bal kapufa külsõ élérõl vágódott alapvonalon túlra.

A szünet elõtt még Altintop elõtt adódhatott volna lehetõség Paul Scholes labdaeladását követõen, de a visszaérõ Carrick a tizenhatoson belül tanárian szerelt az utolsó pillanatban.

Bár elõnnyel vonult az öltözõbe a United és jól is kezdték a találkozót, a Galatasaray a félidõ második felére feléledt és egyre többet birtokolta a labdát a hazai térfélen.

Fordulást követõen hamar növelhették volna elõnyüket a Vörös Ördögök. Rafael tört be a vendég tizenhatosra, a visszafutó Yilmaz szabálytalankodott ellene, Stark 'spori' a sípjába fújt, miközben a tizenegyes pontra mutatott. A büntetõt Nani végezte el, beállva a van Persie-Hernandez páros mellé, akik idén már hagytak ki tizenegyest. A portugál többször is megtorpant, mielõtt pocsékul ellõtte a labdát, maradt az 1-0.

Az 56. percben jött a válasz Inantól, aki egy jobboldali beadást fejelt meg nagyszerûen, de a labda elkerülte David de Gea kapujának jobb felsõ sarkát.

Alig volt hátra 20 perc, amikor Evra, Shinji Kagawa, Nani remek passzolgatásai után a francia védõ került helyzetbe, de lövésébe beleér Muslera, így a labda a kapu elõtt gurult ki szögletre. Kis szögletet hajtott végre a United, Nani kérte el a labdát, akit szereltek azonnal - megkérdõjelezhetõ Stark döntés 2.0 - és ismét kiválóan kontráztak a vendégek. Yilmaz lõtt kapura, de Gea védett nagyot, a kipattanóra a csereként beálló Colak csapott le, õ is lõtt, de a spanyol kapus ismét hárítani tudott.

Hetvenkilenc perc telt el a találkozóból, amikor Sir Alex lecserélte Scholest. Hogy ez miért érdekes? Mert a veterén középpályást Darren Fletcher váltotta, aki legutóbb tavaly novemberben szerepelt a United elsõ csapatában, miután komoly bél betegséggel küzd és egy idõre fel kellett hagynia a labdarúgással. Ám nagyot küzdve immár elmondható, Fletcher visszatért!

A meccs végéhez közeledve még a van Persie-t váltó Javier Hernandez próbálkozott néhányszor, de egyszer sem talált kaput, majd Antonio Valencia esett el a tizenhatoson belül, de büntetõ ekkor sem következett, holott a visszajátszásból jól látszott, a védõ a szélsõ bal lábát találta el a labda helyett.

Összegezve elmondható, kiegyenlített párharc folyt mezõnyben, de a United ha nem is sokkal, de egy góllal mindenképp jobb volt, legalábbis a kapu elõtt mindenképp.


Bajnokok Ligája, H-csoport
Manchester United 1-0 Galatasaray
Old Trafford, 74653 nézõ

Vezette: Wolfgang Stark(GER)

Manchester United: De Gea - Rafael, Evans, Vidic, Evra - Valencia, Carrick, Scholes(Fletcher 79.), Nani - Kagawa(Welbeck84.) - Van Persie(Hernandez 80.)
Nem használt cserék: Lindegaard, Ferdinand, Anderson, Cleverley

Galatasaray: Muslera - Dany, Hakan Balta, Semih Kaya, Eboue - Hamit Altıntop, Selcuk Inan, Felipe Melo(A.Yilmaz 79.), Amrabat(Colak 63.) - Burak Yilmaz, Umut(Elmander 16.)
Nem használt cserék: Ufuk Ceylan, Cris, Riera, Engin Baytar


Gólszerzõ: Carrick 7'

Sárga lap: Evra, Vidic, van Persie illetve Melo

A találkozó legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Michael Carrick

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!