Carrick örül a sikernek

Lehet, hogy bizonytalan és idõnként ideges volt a játék, de Michael Carrick szerint a Galatasaray elleni gyõzelem során észlelt néhány pozitívumot a United idei elsõ Bajnokok Ligája találkozóján.


A középpályás szerezte az idegtépõ mérkõzés egyetlen, a török bajnok feletti gyõzelmet jelentõ, gyõztes gólját. Ezzel a United gyõzelemmel kezdte az idei Bajnokok Ligája szereplését, mely az elõzõ szezonban történt csúfos európai szereplés után jó kezdésnek mondható a manchesteriek részérõl.
 
"Rendkívül fontos volt, hogy a tavalyi kiábrándító szereplés után most gyõzelemmel kezdtünk" - kezdte Carrick a Sky Sports-nak. "Létfontoságú volt a hazai gyõzelem, különösen egy jó csapat ellen - és õk valóban egy nagyon tisztességes csapat."
 
"Remekül tartják a labdát. Idõnként azt éreztem, hogy csak védekezünk, különösen a második félidõben, amikor szinte csak náluk volt a játékszer anélkül, hogy igazi veszélyt jelentettek volna ránk nézve. Ez pozítivumként könyvelhetõ el számunkra."
 
"Elég jó letámadásaik voltak, és némi veszélyt is jelentettek, de a második félidõben is sikerült kapott gól nélkül lehoznunk a találkozót, így összeségében boldogok lehetünk; a játékunk egyes részeiben fellelhetõ volt néhány pozitívum és a mérkõzést is megnyertük."
 
"Carrick becsületesen és vággyal fûtve csak gólt akart szerezni a hazai közönség elõtt, s annak ellenére, hogy találata elõtt lehúzta az ellenfél kapusa Fernando Muslera, a középpályás a vicces oldalát nézte annak, hogy majdnem hártom év telt el azóta, hogy gólt szerzett a Bajnokok Ligájában."
 
 
Nevetett: "Ez nehéz, tudod nem sokszor kerülök ilyen helyzetbe... nyilván, ilyen szituációban menni kell, és ha van rá esély, akkor ki kell használni, de ezen kivül még 3 tizenegyest kaphattunk volna, ezt figyelembe véve, pedig helyes döntés született."
 
A Vörös Ördögök késõbb büntetõrúgáshoz jutottak Rafael révén, akit Burak Yilmaz buktatot a tizenhatoson belül, de Nani kihagyta. A portugál ebben a szezonban a harmadik United játékos, aki nem tudta értékesíteni a maga tizenegyesét - ezek után Carrick elismeri, hogy többet kell majd foglalkozniuk ezzel.
 
Valószínûleg nem fogja szó nélkül hagyni a menedzser," - ismerte el a középpályás "de szerencsére eddig akárhányszor kihagytuk a büntetõket, ennek ellenére mindig megnyertük a találkozót, remélhetõleg a következõ alkalommal is sikerülni fog."
 
 
 
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!