MSC: United 4-1 Bury

A Manchester United megkezdte Manchester Senior Cup lehetséges címvédését és azonnal hátrányból kellett megfordítani a Bury elleni találkozót, melyet végül a Moss Lane-re Kilátogató 283 szurkoló elõtt meg is tett.


A Vörös Ördögök minden téren jobb állapotban voltak, ami végül kifizetõdött, miután tízperses idõközönként kezdték szállítani a gólokat. Joshua King még a szünet elõtt kiegyenlített, majd Jesse Lingard, Marnick Vermijl és Federico Macheda is betaláltak, a folyamatos nyomás végül eredményre vezetett.

Sokkolóan hathatott a rajt a United számára, hiszen Lateef Elford-Alliyu már a harmadik percben megszerezte a vezetést a Burynek.

Úgy tûnik, a manchesterieken valami átok ül tizenegyesek esetében. A 24. percben Macheda cselezgetései után Tom Rouine húzta vissza a csatárt, aki elesett és büntetõt kapott a United. Petrucci állt a tizenegyes ponthoz, de lövését Christian Dibble oldalra tudta ütni.

Dibble - akinek édesapja, a korábbi Man City kapus a lelátón figyelt - újabb remek védést mutatott be Ryan Tunnicliffe lövése után, az energikus középpályás Vermijl kiváló átadása után tudott betalálni.

Egyre közelebb került a United az egyenlítéshez, elõbb Macheda lõtt centikkel kapu fölé, majd a fiatal csatár remek egyérintõzést hajtott végre Robbie Bradyvel, aki azonban kapu mellé lõtt. Közben a Bury majdnem kettõre növelte elõnyét. Max Harrop könnyedén jutott túl Brady-n majd tálalt Tom Pratthez, a csatár lövését azonban Sam Johnstone lábbal nagyszerûen hárította.

A szünet elõtt jött a megérdemelt egyenlítés. Tunnicliffe indult meg a labdával, majd passzolt Joshua Kinghez a tizenhatoson belülre, a norvég támadó pedig csodálatos gólt lõtt a találkozó 40. percében. Petrucci szinte azonnal megszerezhette volna a vezetést. King indult meg saját térfelérõl, majd a csapatkapitányhoz továbbított, aki azonban nem tudta értékesíteni helyzetét.

A második játékrész hasonlóan alakult, mint az elsõ, de Warren Joyce fiai sokkal nyugodtabbak voltak az ellenfél kapuja elõtt. Tunnicliffe újabb gólpasszt adott, ezúttal Lingardnak, így az 50. percben már a Vörös Ördögöknél volt az elõny, majd a középpályás csodás hosszú labdával találta meg Petruccit, de a harmadik gól egyelõre nem jött. Még akkor sem, amikor King fordult le, majd lõtt kapura, ugyanis Dibble-nek sikerült kapufára tolnia a labdát.

Lingard és Macheda is kapu fölé lõtt, ám Vermijl már nem így tett. Egy óra játékot követõen Marnick labdát szerzett a szélen, majd õ maga fejezte be az akciót, ezzel kétgólosra növelbe a hazaiak elõnyét.

A biztos elõny tudatában sem álltak le a manchesteriek, továbbra is ostrom alatt tartották Dibble kapuját, aminek ismét gól lett a vége. Bal szélen Petrucci játszott remekül, majd passzolt cimborájához, Machedához, kinek lapos lövése talált utat a kapuba, beállítva ezzel a végeredményt. Bár a négy gól után is több alkalommal veszélyeztettek Kingék, Dibble minden tõle telhetõt megtett, hogy csapata ne kapjon több gólt.


Manchester Senior Cup
Manchester United 4-1 Bury
Moss Lane, 283 nézõ

United: Johnstone - Vermijl(Thorpe 79.), M.Keane, Wootton, Blackett - Brady, Tunnicliffe, Petrucci, Lingard - King(James 90.), Macheda
Nem használt cserék: Veseli, Gollini, Fornasier.

Gólszerzõ: King 40', Lingard 50', Vermijl 60', Macheda 70' illetve Elford-Alliyu 3'

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!