U18: Newcastle 1-7 United

Paul McGuinness csapata pompás gyõzelmet aratott a Newcastle felett, James Wilson ötször talált az ellenfél kapujába.


Miután Wilson 35 perc alatt négyszer volt eredményes, Jack Rudge egy remek szabadrúgással juttatta ötgólos elõnyhöz csapatát a szünetre. Bár fordulás után a Newcastle Esteban Cardona-Lopez révén szépíteni tudott, a Vörös Ördögök kényelmes gyõzelmet arattak, miután Wilson megszerezte ötödik találatát is, valamint a csereként beálló Kenji Gorre is betalált.

A vendégek végig dominálni tudtak a napos Tyneside-on. Matts Daehli és Andreas Pereira volt az a két játékos, akik a támadások építkezésébõl leginkább kivették a részüket, így kissé meglepõ volt, hogy az elsõ gól végül Jack Rudge hosszú labdája után James Wilson révén született meg.

A gól felébresztette a hazaiakat és a vendégek kapusának, Pierluigi Gollininek elõbb egy Patrick McNairen megpattanó lövést kellett hárítania, majd Jonathyn Quinn fejesénél mentett hatalmasat ujjheggyel.

Nem sokkal késõbb öt perc alatt három gól esett, mindhármat Wilson szerezte. A csatár két alkalommal Daehli remeklése után talált Freddie Woodman kapujába, majd James Weir elõretörése után is eredményes volt.

Daehli centikkel tévesztette el a kaput, miközben a Newcastle továbbra sem bírt a manchesteriekkel, ráadásul a csodálatos félidõt Rudge egy majd 25 méterrõl leadott szabadrúgás góllal zárta le, teljesen összetörve ezzel a hazaiakat.

Négy perccel a második félidõ rajtja után Cardona-Lopez fejjel volt eredményes, majd Quinn nagyszerû védésre kényszerítette a United olasz kapusát, de a drámai felzárkózás halvány esélye is szertefoszlott a hazaiak számára bõ egyórányi játék után.

Pereira passzolt Wilsonhoz, aki labdaátvételével becsapta a védõjét és így esélyt kapott arra, hogy lapos lövése utat találjon Woodman kapujának rövid sarkába.

A Szarkák kapusa Pereira lövését hárította, ám a 73. percben a védelme ismételten nem segített neki, így Pereira a csereként beálló Kenji Gorre elé tudott passzolni, aki belõtte a vendégek hetedik gólját is.

Pereira lövését ismét védte a hazai kapus, majd Daehli lõtt centikkel kapu mellé a meccs végéhez közeledve. Mindketten megérdemelték volna a gólt, hiszen remekül teljesítettek - ahogyan az egész csapat lenyûgözõ munkát végzett - ám végül a 16 éves James Wilson csillogása lett a nap fénypontja.



Barclays U18 Premier League
Newcastle United 1-7 Manchester United

United: Gollini - Evans, McNair, Grimshaw, Rowley(Harrop 46.) - Rudge, Pearson(Gorre 63.), Weir, Daehli - Periera, Wilson
Nem használt cserék: O'Hara, Byrne, Wilkinson.

Gólszerzõ: Cardona-Lopez 49' illetve Wilson 18', 31', 33', 35', 61', Rudge 45', Gorre 73'

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!