U18: United 2-0 Sunderland

Paul McGuinness csapata a szombat délutáni, Carringtonban lejátszott találkozón Sam Byrne és Mats Daehli góljaival megszerezte mindhárom pontot.


A Vörös Ördögök kezdték jobban a találkozót, Sam Byrne a tizenhatoson belülrõl reszelte le a kapufa külsõ szélét egy lövéssel. Joel Dixonnak, a Sunderland kapusának hamar akadt dolga, James Weir okos megoldása után kellett mentenie, majd Jack Rudge került közel ahhoz, hogy megszerezze a mérkõzés elsõ gólját, de Donald Love beadását a kapu mellé fejelte.

Fél óra játék után Byrne törte meg a jeget, ezzel megszerezve szezonbéli elsõ gólját, miután George Honeyman rosszul fejelte haza a labdát. A vendégek középpályása Dixon kapus felé bólintotta a labdát, de éppen Byrne-t találta meg, a fiatal csatár pedig higgadtan ellõtte a labdát a kirohanó kapus alatt, betalálva az ellenfél kapujába.

Lewis Gibbonsnak, a Sunderland csapatkapitányának nagy szerencséje volt, hogy csak sárga lapot kapott, amikor Louis Rowley ellen szabálytalankodott. A Vörös ördögök továbbra is diktálták a tempót, Daehli jó megmozdulása után Byrne majdnem megszerezte második gólját, a szünet elõtt pedig még Weir veszélyeztetett egy lefordulás után, de lövés kapu mellé szállt.

Miután a vendégek az elsõ félidõben egyetlen lövéssel sem találták el a hazai kaput, a második játékrészben elég volt nekik három perc, hogy tesztelják Pierluigi Gollini képességeit, aki remekül tolta a felsõ léc fölé Mikaël Mandron bombáját. A United majdnem ismét betalált, Rudge szinte lemásolta a Newcastle ellen gólját, de a távoli lövése ezúttal a felsõ léc felett suhant el, majd Byrne lõtt a hosszú sarok mellé.

A Sunderland - amely csapat tavaly 0-3-ról felállva egyenlített ki a Vörös Ördögök ellen - próbálta megdolgoztatni Gollinit, Callum Hope elõtt adódott lehetõség, de õ is csak kapu fölé tudott lõni.

Sorra jöttek a cserék, Kenji Gorre és Matthew Wilkinson léptek pályára, míg a vendégek kénytelenek voltak lecserélni kapusukat egy sérülés miatt, akit Jonathan Maddison váltott. A frissen beállt hálóõrt egybõl megdolgoztatták a hazaiak, de szerencséje volt, hogy a hazaiak végül nem tudták kihasználni az adódó helyzetet.

Négy perccel a vége elõtt Byrne majdnem eldöntötte a találkozót, de lövését Maddison hárítani tudta. Nem úgy az utolsó percben Daehli lehetõségénél, a norvég ezzel bebiztosította a gyõzelmet, ezzel az U18-as csapat megszerezte idei elsõ pontjait hazai pályán.

A következõ meccsre jövõ szombaton kerül sor, amikor a fiatalok a Southampton otthonába látogatnak magyar idõ szerint déli 12 órai kezdettel.

Barclays U18 Premier League
Manchester United 2-0 Southampton
Carrington

United: Gollini, Love, Rowley(Wilkinson 72.), McNair, Grimshaw, Pearson, Weir, Rothwell(Gorre 72.), Byrne, Rudge, Daehli
Nem használt cserék: O'Hara, Evans, Harrop

Gólszerzõ: Byrne 30', Daehli 90'

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!