Van Persie munkája kifizetõdõ

Robin van Persie impozánsan kezdte karrierjét a Manchester Unitednél, de a csatár a színfalak mögött keményen hajt.


Nem ül a babérjain, hanem inkább keményen dolgozik Carringtonban, hogy pótolja a hiányzó dolgokat, melyek az Arsenal felkészülési szezonja alatt gyûltek össze, mielõtt a Vörös Ördögökhöz igazolt volna. A törekvései pedig nem maradtak észrevétlenek.

"Üdítõ dolog számomra, hogy extra feladatokat végez az edzéseken, mert õ nem vett részt az Arsenal felkészülési meccsein" - mondta Sir Alex Ferguson a pénteki sajtótájékoztatóján.

"Igazán figyelemre méltó, hogy hét gólt szerzett az utolsó hét mérkõzésén. Elégedett vagyok vele és azt hiszem, az erõnléte ráadásul még javulni fog."

"Jól passzol és jól is látja, kinek kell passzolnia. A gólpassz, amit elõzõ héten adott Shinjinek a Tottenham ellen, jól bizonyítja passzolási képességét."

 


Van Persie 37 gólt szerzett legutóbbi szezonja során az Arsenalban, Sir Alexet arról kérdezték, lehetséges-e az, hogy esetleg ezt túlszárnyalja a holland elsõ manchesteri évében.

"Szeretném, ha megtörténne" - folytatta a menedzser. "A tapasztalatom az - és ez az, ahol jelenleg is vagyunk -, hogy szükségünk van két olyan csatárra, akik 20 gól felett képesek termelni. Ha ez megvan, nagy esélyünk van."

A United szurkolói élvezték azt, hogy van Persie kezdett a visszavont Rooney elõtt a CFR Cluj felett aratott Bajnokok Ligája gyõzelem során elõször ebben a szezonban. Sir Alex elmondta, a párost egy fondorlatos háromcsatáros felállásba tette be Javier Hernandezzel együtt, reagálva a Cluj kontratámadásaiból adódó esetleges fenyegetésre.

"Az utóbbi években Wayne nagyon sokszor játszott a csatár mögötti poszton. A Cluj az ellentámadásokra építkezett, amit igyekeztünk elkerülni, amennyire csak lehetett. Tény, hogy a góljuk épp egy kontra után született, de próbáltuk rájuk erõltetni az akaratunkat és nekünk is megvoltak a kontráink."

"Chicharito a két belsõ védõjük között foglalt helyet, ezzel több terület jutott van Persie-nek és Rooneynak."


 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!