Sir Alex kihívása csatárai számára

Sir Alex Ferguson szerint a java még csak most jön a United csatáraitól - legalább kettõtõl közülük pedig azt várja, hogy legalább 20 gólt szerezzenek fejenként a szezon során.


A Vörös Ördögök házi góllövõlistáját vezetõ Robin van Persie még mindig próbálja utolérni magát erõnlétileg, mivel az Arsenal színeiben csak kevés játékidõhöz jutott a nyári felkészülési idõszak során közelgõ távozása okán. Wayne Rooney egy hónapos sérülés miatti kihagyását követõen még idénybeli elsõ góljának megszerzésére vár, míg a menedzser Javier Hernandeztõl és Danny Welbecktõl is azt várja, hogy számos góllal segítsék a Unitedet a minden fronton való helytállásban és a trófeák megszerzésében.

 

"Amit észrevettem Robinnal kapcsolatban, hogy az elsõ meccsén erõnlétileg nem volt a csúcson" - kezdte Sir Alex.

 

"Most már azonban minden egyes edzéssel egyre jobb formába kerül. Rengeteg különmunkát végez az edzések után a sporttudományi szakemberinkkel."

 

"Néha õ maga kéri külön, hogy valamit csinálhasson még, mert a kihagyott felkészülési szezonja miatt érzi, hogy hátránya van. De minden egyes mérkõzéssel látom, hogy egyre élesebb formába kerül. Tisztában vagyok vele, hogy egy játékosnak négy-öt mérkõzésre van szüksége a nyári idõszakban ahhoz, hogy megfelelõ kondícióban várja az új szezont, ehhez képest õ csak húsz percnyi játékidõt kapott az Arsenalban csereként a Hamburg ellen. Szerintem õ egy igazi profi, aki nagyon odafigyel magára, úgyhogy minden rendben lesz vele."

 

Természetesen sokakat izgat, vajon fog-e, és ha igen, akkor tud-e majd együtt játszani Van Persie és Rooney a United támadószekciójában, amire Ferguson egyértelmû választ adott.

 

 

"Játszhatnak együtt a csatársorban. Ez nem lehet kérdéses. Szerintem egyikük mindig egy kicsit feljebb lesz tolva. De ez nem számít, mert egyedül is meg lehet oldani a kapu elõtt a dolgokat" - tette hozzá.

 

"Nagyon jó lehetõségeink vannak a támadoszekciót illetõen. Chichatól eltekintve bárki képes hátrébb, vagy feljebb játszani. Nem értek egyet azzal a véleménnyel, hogy Wayne csak párban tudna jól játszani. Szerintem a 2009/2010-es szezonban bebizonyította már ennek ellenkezõjét, amikor úgy szerzett több mint 30 gólt, hogy egyedül volt a csatársorban."

 

"Ha visszamegyünk a tavaly elõtti szezonig, akkor emlékezhetünk például arra is, hogy Dimitar Berbatov és Javier Hernandez hogy levette a súlyt Rooneyról, ami a góllövést illeti."

 

"Hamarosan Wayne is elkezdi a gólgyártást, ha egyre több mérkõzést kap majd. Megnézvén a gólszerzési mutatóit, láthatjuk, hogy évrõl-évre egyre több gólt szerez."

 

"Robin kezdése nagyszerû az eddig szerzett hét góljával, és ha õ és Wayne, illetve a másik két csatár, Welbeck és Chicharito közül valaki képes lenne 20 gólt lõni a szezon során, akkor már jól állnánk. Szerintem Wayne és Robin is 20 gól fõlé fog jutni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!