Ferguson: A gyémántalakzat kifizetõdõ

Sir Alex Ferguson elárulta, hogy a Manchester United idei játékára jellemzõ lesz a gyémántalakzat, miután a Vörös Ördögök elsöprõ gyõzelmet arattak a Newcastle otthonában ma este.


A United menedzsere ezt a taktikát választotta a Ligakupában a Newcastle ellen és a keddi Bajnokok Ligája diadal során a CFR Cluj elleni találkozón is. Ez alkalommal Sir Alex a gyémántalakzat aljára Michael Carricket, az élére Wayne Rooneyt és a két oldalára pedig Tom Cleverleyt és Shinji Kagawát állította.
 
"Ismét ki akartam próbálni a gyémánt alakzatot, a Cluj elleni és Ligakupában játszott Newcastle elleni mérkõzések sikerek után" - mondta Sir Alex az MUTV-nek adott interjújában.
 
"Ez remekül mûködött most is. Természetesen voltak olyan pillanatok a második félidõben, amikor úgy éreztem változtatni kellene."
 
 
"A gyémántalakzat lezárja a középpályát, ilyenkor az a probléma, ha a labda szélre kerül és a középpályát széthúzza. Meg kell próbálni szorosan középen tartani a labdát, hogy az ellenfél ne tudjon áttörni." 
 
"Oké, ma egy kicsit hazárdíroztunk, mert a Newcastlenek jók a keresztlabdái, de remek futballt játszottunk a középpályán is. Cleverley, Kagawa, Rooney és Carrick révén, akik fantasztikusak voltak ma együtt."
 

"Jól bevált a Kolozsvár ellen is ez a taktika és ezért úgy gondoltam jó lenne kipróbálni, milyen messzire tudunk elmenni a gyémánt rendszerben. " 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!