U18: United 3-1 Tottenham

A Manchester United U18-as csapata hátrányból fordítva legyõzte a Tottenham csapatát egy igazán szórakoztató meccsen és a Barclays U-18 Premier League 2. csoportjának élére állt.


Hét nappal azután, hogy idegenben vereséget szenvedtek a Southamptontól, a fiatal Vörös Ördögök hamar hátrányba kerültek hazai pályán, Miután Darren McQueen blokkolt lövését a United játékosai nem tudták kivágni, az épp ott ólálkodó Josh Onomaynak sikerül Pierluigi Gollini kapujába juttatni a labdát, megszerezve a vezetést a Spursnek a találkozó 15. percében.

Paul MxGuinness csapata jól reagált a kialakult helyzetre és Jack Barmby szinte azonnal kétszer is helyzetbe jutott, de egyenlítenie nem sikerült, mert Luke McGee kapus hárítani tudott.

A Spurs is veszélyeztetett és a Unitedbej szerencséje volt, hogy nem lett 0-2 az állás, elõbb Laste Dombaxe lött a tizenhatos vonaláról, majd Darren McQueen és Alex McQueen is közel járt a gólhoz.

A második játékrészt sokkal több potenciállal kezdték a hazaiak. Két perc telt csak el a szünet óta, amikor Donald Love a kapufát találta el közelrõl. James Wilson lõtt kapu fölé, majd a következõ percben Andreas Pereira szabadrúgása veszélyeztette McGee kapuját. A hazai nyomás végül kifizetõdött, hiszen a 49. percben Barmby labdáját Kenji Gorre remekül vette le és Zodel Brown mellett éles szögbõl lõtt gólt, kiegyenlítve az eredményt.

A Manchester továbbra is nyomás alatt tartotta a vendégek kapuját, Love kis szerencsével feliratkozhatott volna a góllövõk közé, de a tizenhatos szélérõl leadottlövését McGee szép védéssel hárította.

Love közel járt a gólpasszhoz is, a jobb szélen elfutva remekül adta be a labdát Pereirának, a fiatal belga lehetõségét követõen azonban McQueen és McGee valahogy megakadályozta, hogy a kapuban kössön ki a játékszer. Húsz perccel a mérkõzés vége elõtt ismét Pereira volt akcióban, egy hosszú labdával játszotta át a Spurs védelmet, Wilson talpon maradt a kavarodásban, lövését pedig Kane Vincent-Young már nem tudta elérni a gólvonal elõtt, így a United megérdemelten szerezte meg a vezetést.

Három perc múlva növelte elõnyét Paul McGuinness legényésge, Love passzolt Wilsonhoz, aki a tizenhatos elõterében jól fordult le, majd ballal tekert a Spurs kapujába, McGee esélytelen volt.

Ez a gól lényegében lezárta a mérkõzést, bár Barmby kiváló egyéni megmozdulása után majdnem jött egy újabb találat. A fiatal játékos Dombaxe és a csereember, Roman Michael-Percil szorításából jött ki csodásan, de lövése végül az oldalhálót találta el.

A Spurs Dombaxe szabadrúgása révén még eltalálta a lécet, de végül a United gyõztesen hagyta el a pályát, élre állva a tabellán, kétponttal megelõzve a második helyen tanyázó Southamptont.


Barclays U18 Premier League
Manchester United 3-1 Tottenham

United: Gollini, Love, Rowley, Grimshaw, Dalley, Weir, Barmby, Daehli, Wilson, A. Pereira, Gorre.
Nem használt cserék: Wilkinson, J. Pereira, Harrop, McNair.

Gólszerzõ: Gorre 49', Wilson 72', 75' illetve Onomay 15'

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!