Kevesebb bérletet adtak el az Old Traffordon

A Manchester United nem tudta elérni kitûzött célját a bérletek értékesítésében, erõsítette meg a klub ügyvezetõ-igazgatója, David Gill.


A negatívumok ellenére Gill szerint a számok még így is "kimondottan jónak" számítanak a jelenlegi gazdasági helyzetben és a klub ettõl függetlenül is rendezett pénzügyi háttérrel rendelkezik.

 

Az elõzetesen tervezett 54 ezer értékesítendõ szezonbérletbõl csak 51 ezer 800 darab talált gazdára, de az exkluzív helyek értékesítése még folyamatban van.

 

 

 

 

A Manchester United bérletvásárlóinak visszaesése erõs összefüggésben lehet a legnagyobb manchesteri szurkolói csoportosulás, a MUST (Manchester United Supporters' Trust) akciójával, akik bojkottot szerveztek azért, hogy rákényszerítsék a tulajdonos Glazer családot a klub eladására.

 

Amikor a bérletvásárlások visszaszorításával kapcsolatos akcióról kérdezték, Gill így szólt:

"Rögtön tisztázom a helyzetet. Az elõzõ évben 54 ezer bérletesünk volt, ez a szám most 51 ezer 800-ra esett visza, ami még így is kiválónak mondható a jelenlegi helyzetben."

 

"Több bérletet értékesítettünk, mint amennyi a legtöbb Premier League stadion befogadóképessége. Az exkluzív helyek értékesítése még folyamatosan történik, emellett pedig a tavalyi helyzet nem összehasonlítható az ideivel."

 

"Azt gondolom, a legfontosabb tény, hogy a klub megfelelõ anyagi helyzetben van. A jegyvásárlások terén is jól állunk. A Newcastle és a West Ham elleni meccseken is telt ház volt az Old Traffordon, de ettõl nem fogunk nyugodtan a babérjainkon ülni, mindent megfogunk tenni, hogy minden mérkõzésre megteljen a stadion. Szeretnénk, ha a remek, attraktív futball mellé, amit a csapat nyújt, remek atmoszféra is társulna a szurkolók oldaláról."

 

A United jelenlegi tulajdonosai ellen szervezett akció legfõbb oka a klub felvásárlásához felvett hitelek és az ebbõl képzõdõ adósság. Jelenlegi állás szerint ez több mint 700 millió fontra rúg, amelybõl 500 millió font kibocsátott kötvényekben, 202 millió font pedig magas rizikójú hitelekben halmozódik.

 

A BBC Panorama címû mûsorában már a nyár elején elhangzott, hogy a Glazer család amerikai bevásárlóközpont birodalma problémák elé nézhet a jövõben, azonban Gill szerint ebbõl semmilyen következtetés nem vonható le a klub irányába, amely üzletileg nagyon sikeres és biztonságos anyagi helyzetben van.

 

"Nem szeretném kommentálni a Panorama címû mûsorban elhangzottakat. Egy újabb sikeres pénzügyi évet tudhattunk magunk mögött, amikor 2010 júniusában bejelentettük az elõzõ évi mérlegünket, amely során pozitív eredménnyel zártunk."

 

"Egy hosszútávú pénzügyi stratégia szerint dolgozunk, amelyet a klub kötvénykibocsátásokkal ér el."

 

"Éppen ezért nem hiszem, hogy a tulajdonosok egyéb üzleti dolgai hatással lennének ránk. Biztos lábakon állunk."

 

TEAMtalk

 


TEAMtalk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!